Rukometaši Hajduk Veljka poraženi od leskovačke Dubočice rezultatom 30:29, u 10. kolu Super B lige istok – zapad. Negotinski rukometaši sa 12 bodova trenutno na petom mestu. U poslednjem kolu jesenjeg dela sezone, u sredu od 19 sati u Hali sportova u Negotinu, rukometaši Hajduk Veljka dočekuju Planinku iz Kuršumlije. 

 

Nisu imali sreće negotinski rukometaši da stignu do novih bodova iako je utakmica protekla u ravnopravnoj borbi dva podjednako jaka rivala. 

Negotinski rukometaši postigli su prvi pogodak na utakmici, ali su domaći u četvrtom minutu preokrenuli rezultat i održavali prednost od jednog gola sve do 23. minuta kada surukometaši Hajduk Veljka stigli do izjednačenja. U narednih opet minuta igralo se gol za gol, a onda su leskovački rukometaši ponovo pobegli na dva gola prednosti, koju su održali do kraja prvog dela igre, koji je završen rezultatom 14:12. 

U uvodnim minutima drugog dela igre rukometaši Dubočice stigli su do tri gola prednosti, 15:12, ali su Negotinci izjednačili, 16:16. Leskovčani su uspevali da održe prednost od jednog gola sve do 46. minuta, kada je ekipa Hajduk Veljka, golom Ćirića, prešla u vođstvo, 20:21. U narednih nekoliko minuta gosti su držali vođstvo, ali je domaća ekipa uspela da ga preotme u 50. minutu. Prava goleada viđena je u poslednjem minutu. Najpre su rukometaši Hajduk Veljka smanjili na 29:28, a veću narednom napadu, na dvadesetak sekundi do kraja utakmice, dosuđen je sedmerac za domaće, koji je kapiten Hajduk Veljka odbranio, ali se lopta odbila do Filipovića, koji je uspeo da postigne trideseti pogodak za svoju ekipu i tako obezbedi pobedu. Negotinski rukometaši do kraja uspeli su preko Ćirića da ublaže poraz na 30:29. 

Najefikasniji u ekipi Hajduk Veljka na ovoj utakmici bio je Ćirić sa 8 pogodaka, Stanojčić je postigao 6, a Pavlović i Orlović po 5, Jevđenović 4, a Kojić 1 gol. Kod domaćih Miljan Manić postigao je 10 golova i ujedno je proglašen za igrača utakmice. 

Na tabeli vodi Vranje sa maksimalnih 20 bodova. Novi Pazar na drugom mestu ima 18, trećeplasirana Bela Palanka 13, a Dubočica na četvrtom i Hajduk Veljko na petom mestu po 12 bodova. 

Poslednje kolo prvog dela sezone igra se već u sredu. Negotinski rukometaši na svom terenu u negotinskoj Hali sportova od 19 sati, dočekaće Planinka Prolom vodu iz Kuršumlije. Ove dve ekipe vodile su veliku borbu u prošlom prvenstvu Prve lige Istok. Ekipaiz Kuršumlije bila je bolja u prvom delu sezone na svom terenu, 27:20, ali su im se negotinski rukometaši revanširali u Negotinu i slavili sa 29:28. Planinka je na kraju završila kao druga, a Hajduk Veljko na trećem mestu. 

U ovoj sezoni, Hajduk Veljko pruža daleko bolje partije i nalazi se pri vrhu tabele, dok je ekipa iz Kuršumlije deseta sa samo pet bodova. Sudeći po igrama u dosadašnjem delu sezone, negotinski rukometaši su favoriti u ovom utakmici, a veliku pomoć imaće i od verne publike, koja će sigurno u velikom broju ispuniti Halu sportova. 

HAJDUK VELJKO – PLANINKA PROLOM VODA, SREDA 06.12.2017, 19 sati, HALA SPORTOVA.

DOĐITE DA UŽIVAMO U RUKOMETU!


 Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Negotin.

Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com