Rukometaši Hajduk Veljka poraženi na gostovanju u Novoj Varoši rezultatom 26:25, u 13. kolu Super „B“ lige istok- zapad. Negotinski rukometaši trenutno na petom mestu sa 14 bodova. U 14. kolu na svom terenu dočekuju Lokomotivu iz Lapova.

 

ZLATAR - HAJDUK VELJKO 26:25 (16:11)

Hala sportova u Novoj Varoši. Gledalaca : 600. Sudije : Danijel Stanković (Leskovac) – Marjan Stefanović (Leskovac). Sedmerci : , Radnički 1(1), Hajduk Veljko 2(2). Isključenja : Zlatar 12 minuta, Hajduk Veljko 10 minuta.

ZLATAR : Hadžibegović, Ajanović, Marinković Miloš, Bujišić, Matović Milan, B. Zečević, Bojanović, Džekulić, Jozović,Matović Nikola, Cubović, Miletić,  Veljković, Marinković Marko.

HAJDUK VELJKO :Minić, Stanojčić 5, Genčić 3, Ilić 4, Jevđenović 4, Pavlović, Stevanović, Ranđelović 2, Stojanović, Kojić 4, Pavlović Nikola, Ćirić 3.     

Nisu negotinski rukometaši u prvom delu igre uspeli da uđu u ritam i pariraju domaćim rukometašima, pa odlična igra u nastavku nije bila dovoljna za osvajanje novih bodova. 

Prvi pogodak na utakmici postignut je tek u šestom minutu, postigli su ga domaći igrači, koji su već u sledećem minutu stigli i do drugog gola. Prvu ozbiljniju prednost rukometaši Zlatara stekli su u 11. minutu od 4:1, a sredinom prvog dela uvećali su je najpre na četiri , a minut kasnije bilo je i pet golova prednosti. Uspeli su negotinski rukometaši da se vrate na tri gola zaostatka, ali nisu imali snage da učine nešto više, pa se prednost ekipe iz Nove Varoši do kraja prvog dela igre samo uvećavala do maksimalnih „+7“ u 29. minutu. Golovima Genčića i Ilića, „Hajduci“ su na odmor otišli sa pet golova zaostatka.

U 35. minutu stigli su negotinski rukometaši na tri gola zaostatka, ali su domaći uspeli da zadrže vođstvo i prednost od 3 do pet golova sve do 54. minuta, kada su rukometaši Hajduk Veljka sa tri uzastopna gola stigli na „-2“. Stefan Miletić je u 57. minutu postigao 26 gol za Zlatar, a Ćirić je u 58. minutu smanjio na 26:24. Konačan rezultat 26:25, u poslednjem minutu postigao je Milan Ilić. 

Nikola Stanojčić sa pet golova bio je najefikasniji igrač u ekipi Hajduk Veljka, a po gol manje postigli su Milan Ilić, Srđan Jevđenović i Ivan Kojić. Ćirić i Genčić, koji je već u 45. minutu zaradio treće isključenje po tri puta su se upisivali u listu strelaca,a  Nikola Ranđelović dva puta. U domaćoj ekipi Bojanović, Nikola Matović i Miletić postigli su po pet golova, kapiten Zečević 4, a Džekulić 3 pogotka.  

U ostalim utakmicama 13. kola, Dubočica 54 je Leskovcu bila bolja od Radničkog 1964 iz Kragujevca i zabeležila pobedu od 24:23, Planinka Prolom voda i Priboj odigrali su nerešeno 21:21, dok je Vranje 1957 slavilo protiv Karađorđa rezultatom 28:23. Lokomotiva iz Lajkovca je na domaćem terenu poražena od  Novog Pazara sa 19:24,  a Topličanin u Prokuplju od Bele Palanke 20:28. 

Novi Pazar sa 24 boda void na tabeli ispred Vranja koje ima 23, Bele Palanke sa 19 i Dubočice sa 17. Hajduk Veljko na petom i Zlatar na šestom mestu imaju po 14, slede Radnički 1964 sa 13, Topličanin sa 11, Planinka Prolom voda i Priboj sa po 9 bodova. Poslednja dva mesta zauzimaju Karađorđe sa 2 i Lokomotiva sa samo jednim bodom. 

U 14. kolu narednog vikenda, rukometaši na svom terenu dočekaće lajkovačku Lokomotivu, koju su u prvom delu sezone kao gosti savladali sa 27:25.    

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com