Sloga iz Kobišnice u prvom kolu prolećnog dela sezone, u nedelju od 11 sati na svom terenu dočekuje zaječarske Kablove, koji su joj jedan od direktnih konkurenata za opstanak u ligi. Sloga je prvi deo sezone završila na poslednjem mestu sa 13 bodova, a Kablovi sa tri boda više na desetom. 

 

Fudbaleri kobišničke Sloge imaće u prolećnom delu sezone da odigraju bolje nego u prvom i pokušaju da izbore opstanak u Zoni Istok. Biže to nimalo lak zadatak s obzirom das u u prvom delu osvojili samo 13 bodova, a tokom zimske pause ostali su i bez dvojice iskusnih igrača, Milosavljevića i Profirovića, koji su prešli u ekipu Hajduk Veljka, Tasića, koji je pojačao ekipu Dunava, Maksimovića i Đorđevića, koji su obukli dres Branika. Dres zonaša iz Kobišnice zadužili su Darko Jeremić i Boban Bogdanović koji su došli iz FK „Deli Jovan“ iz  Sikola, Uroš Stefanović, Viktor Mituljikić stigli su iz omladinskog pogona Hajduk Veljka, a Mladen Jovanović, Nenad  Stefanović i Branko Golubović iz ekipe Čubre. Predsednik kluba Nenad Đorđević, smatra da Sloga može da izbori opstanak u ligi. 

Prolećni deo prvenstva smo ozbiljno shvatili. Pripremni period smo u početku maksimalno ozbiljno i naporno odradili, u Hali sportova i teretani, a najviše na otvorenom terenu. Kao i većinu ekipa i nas je poremetio sneg, pa smo morali da menjamo plan priprema i fokusiramo se na rad u hali i teretani. U ovom prelaznom periodu klub su napustila tri standardna igrača ali smo njihov odlazak popunili tako što smo doveli novih sedam igrača među kojima ima i povratnika u naš klub. Pred nama je još 15 utakmica u kojima moramo da damo sve od sebe. Moramo mnogo bolje da ulazimo u utakmice, želju imamo preveliku samo da to iskažemo i na terenu. Poznavajući moje momke verujem da ćemo uspeti i opstati u Zoni Istok.”, ističe Đorđević. 

U prvom prolećnom kolu Kobišničani će ugostiti ekipu Kablova, koja ima samo tri boda više od Sloge i nalazi se u grupi ekipa koje će se boriti za opstanak. U prvom susretu ove dve ekipe u prvom kolu Zaječarci su slavili na svom terenu sa 2:1. Osim fudbalera i teren će po rečima Đorđevića, biti spreman za prolećnu premijeru u Kobišnici. 

Teren će biti spreman za nedelju i za nas veoma bitno prvo kolo. Prettohne dve nedelje u potpunosti je bio prekriven i zavejan snegom, ali kako je počelo vreme da se poboljšava, počeo je i sneg da se topi, pa smo i mi velikom željom da se utakmica odigra u nedelju izašli na teren i čistili sneg, a do utakmice ćemo i trenirati na našem glavnom terenu. Kablovi su isto kao i mi u kritičnoj zoni za ispadanje, tako da će nedeljna utakmica biti veoma napeta i interesantna. U prvoj utakmici u Zaječaru su nas jedva dobili, iako je Sloga bila mnogo bolja, nismo iskoristili nekoliko jako dobrih prilika za gol, što su oni uspeli da kazne, nadam se da će sada biti obrnuto.” 

Utakmica u Kobišnici igra se u nedelju u prepodnevnom terminu od 11 sati. Za glavnog sudiju delegiran je Predrag Milosavljević, a pomagaće mu Nikola Mijajlović i Stefan Pavlović, sva trojica iz Svrljiga.

U  ostalim utakmicama 16. kola Zone Istok sastaju se : Đerdap – Šarbanovac, Bukovik – Hajduk Veljko, Rudar Alpos – Zaplanjac, Naša krila 1936 – Malošište, Moravica – Brodoremont i BSK – Timočanin. Utakmice Majdanpek – Svrljig i BSK – Timočanin  odložene su za 21. mart.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Tabela - Zona Istok

Poz Tim Ut Bod
1 Zaplanjac 24 60
2 Bukovik 24 48
3 Hajduk Veljko 24 43
4 Đerdap  24 38
5 Brodoremont  24 38
6 Svrljig 24 36
7 Moravica 24 35
8 Rudar Alpos  24 33
9 Kablovi 24 32
10 Šarbanovac 24 31
11 Timočanin 24 30
12 Naša krila 24 26
13 Malošište 24 26
14 BSK 24 25
15 Majdanpek 24 25
16 Sloga 24 17

 

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com