Rukometaši Hajduk Veljka u 14. kolu Super „B“ lige istok-zapad savladali Lokomotivu iz Lapova rezultatom 31:27. Najefikasniji u ekipi Hajduk Veljka Miljan Genčić sa 11 golova, dok je kod gostiju Lazar Petrović postigao gol više. Igrač utakmice Aleksandar Ćirić. 

 

Osim početnog vođstva u drugom minutu, gosti iz Lapova nisu u prvom delu igre uspeli da pariraju rukometašima Hajduk Veljka, koji su iz minuta u minut uvećavali svoju prednost.

HAJDUK VELJKO – LOKOMOTIVA (Lapovo) 31:27 (16:11)

Hala sportova Negotinu. Gledalaca : 150. Sudije : Danijel Stanković  – Marjan Stefanović (Leskovac). Delegat : Vesna Petronijević (Kruševac). Sedmerci : Hajduk Veljko 4(3), Lokomotiva 2(1). Isključenja : Hajduk Veljko 10 minuta, Lokomotiva 14 minuta

HAJDUK VELJKO : Minić, Stanojčić 7, Genčić 11, Rašković, Pavlović Aleksandar 2, Stevanović, Ranđelović , Stojanović, Vučak, Kojić 2, Pavlović Nikola 4, Ćirić 5.

LOKOMOTIVA : Petrović 12, Veličković 2, Simonović 7, Milosavljević 1, Pantić Predrag, Pantić Nenad 3, Zlatković 1, Veselinović 1, Jovanović, Ilić, Radović, Stojković.

IGRAČ UTAKMICE : Aleksandar Ćirić (Hajduk Veljko)

U desetom minutu bilo je četiri gola prednosti za domaće rukometaše. Vođstvo od dva do četiri gola negotinski rukometaši održavali su sve do 24. minuta, kada su prvi put stigli do „+5“, 13:8, i tu prednost nisu ispuštali do kraja prvog dela igre koji je završen rezultatom 16:11, a realno mogla je biti i veća prednost u korist domaće ekipe. 

Već na startu drugog poluvremena rukometaši Hajduk Veljka sa nekoliko uzastopnih grešaka dozvolili su gostima iz Lapova da se vrate u igru i već u 39. minutu stignu na dva gola zaostatka. Primetno je bilo da u domaćoj ekipi nedostaje povređeni Jevđenović, a najveći deo utakmice zbog povrede je na klupi presedeo i Nikola Ranđelović. U sastavu nisu bili ni Ilić i Lapadatović, pa se ionako kratka klupa Hajduk Veljka svela na Stevanovića i Raškovića. 

Nastavili su da greše i promašuju negotinski rukometaši, a sa druge strane najefikasniji igrač gostiju Lazar Petrović, rešetao je mrežu Stojanovića i Minića i od svojih 12 golova, čak deset postigao u drugom poluvremenu. Najviše zahvaljujući njemu gosti su u 51. minutu stigli do izjednačenja 23:23. 

Ovo izjednačenje kao da je trglo rukometaše Hajduk Veljka koji su preko Kojića i Genčića brzo vratili „+2“. Simonovića je prepolovili ovu prednost domaćih, ali su onda negotinski rukometaši sa četiri uzastopna gola stigli do pet golova prednosti, ispostaviće se na kraju nedostižnih za ekipu iz Lapova. 

U poslednja dva minuta utakmice viđena su po dva isključenja na obe strane. U ekipi Hajduk Veljka isključeni su Genčić i Aleksandar Pavlović, a kod gostiju Veličković i Jovanović. 

Miljan Genčić je bio najefikasniji u ekipi Hajduk Veljka sa 11 golova, Stanojčić je postigao 7, a najbolji igrač utakmice Ćirić 5. Nikola Pavlović se četiri puta upisao u listu strelaca, a Kojić i Aleksandar Pavlović po dva puta.  Kod gostiju Petrović je postigao 12 golova, Simonović 7, a Nenad Pantić 3. 

U ostalim utakmicama 14. kola Super “B” lige istok-zapad Radnički 1964 je u Kragujevcu savladao Planinku sa 32:25, Bela Palanka je protiv Dubočice slavila sa 24:21, Priboj je na svom terenu poražen od Vranja27:33, Karađorđe u Topoli od Zlatara 21:26, dok je Novi Pazar sa 27:23 savladao Topličanin. 

  

Novi Pazar vodi sa 26, ispred Vranja koje ima 25. Bela Palanka na trećem mestu ima 21, a Dubočica na četvrtom 17 bodova. Rukometaši Hajduk Veljka i nakon ove pobede ostali su na petom mestu sa 16 bodova.   

U narednom kolu rukometaši Hajduk Veljka gostovaće u Prokuplju, gde će ih dočekati ekipa Topličanina.  

IZJAVE AKTERA : 

ALEKSANDAR ĆIRIĆ, najbolji igrač utakmice : 

Jako teška utakmica, Imali smo dosta pehova, povredili su se Jevđenović i Ilić, Lapadatović takođe nije bio u ekipi, a videli ste povredio se i Ranđelović, tako da smo bili malo kratki u rotaciji sve u svemu izgurali smo nekako i na kraju ipak dobili ovu utakmicu i osvojili nove bodove.“  

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com