U 21. kolu Srpske lige Istok fudbaleri Dunava iz Prahova na svom terenu poraženi od niškog Car Konstantina rezultatom 0:1. Jedini pogodak na utakmici postigao Ristić u 61. minutu. Dunav trenutno na devetom mestu sa 27 bodova.

 

DUNAV – CAR KONSTANTIN 0:1 (0:0)

Stadion u Prahovu. Gledalaca : 300. Glavni sudija : Igor Rajković (Despotovac). Pomoćnici : Momir Stanojević (Jagodina) i Srđan Milićević (Kuršumlija). Strelac : Ristić u 61. minutu (Car Konstantin). Žuti karton : Đorđević, Todorović (Dunav)M.Mitić,M. Petrović, Jović(Car Konstantin).

DUNAV : Kostić, Đorđević, Bogdanović,Zajić, Todorović, Ostrovljanović (Dimitrijević), Tasić (Živković), Puljecović (Nišović), Stefanović, Bogoslovski, Jezdić. 

CAR KONSTANTIN : Stanković, M.Mitić, M. Petrović, Denić, Trajković, P. Mitić, S.Petrović, Jović, M. Stanković (Mićunović), Nikolić (Ristić), Jovanović (Listeš).  

Nakon remija sa Trstenikom i poraza od Sinđelića, srpskoligaš iz Prahova poražen je i u 21. kolu na svom terenu od ekipe Car Konstantina, minimalnim rezultatom 0:1. 

Domaći fudbaleri dobro su ušli u utakmicu, rešeni da stignu do sva tri boda koja bi im obezbedila miran nastavak sezone. Najbolju priliku da stignu do prednosti nisu imali su u 17. minutu, kada je u šesnaestercu gostiju oboren Mihajlo Puljecović, a sudija Igor Rajković iz Despotovca pokazao na belu tačku. Loptu je na belu tačku postavio Stefan Stefanović, ali je njegov udarac odbranio golman niške ekipe, Stanković. 

Pritiskali su fudbaleri Dunava goste i dalje, stvarali šanse, ali i promašivali, a odličan je u ovoj utakmici bio i golman gostiju, koji je u finišu prvog dela utakmice zaustavio još jedan dobar pokušaj Stefanovića. 

Kazna za promašaje fudbalere Dunava stigla je u 61. minutu kada je je Igor Ristić odlično izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara i savladao domaćeg golmana, Marka Kostića. 

Trudili su se fudbaleri srpskoligaša iz Prahova da stignu do izjednačenja, ali je mreža Stankovića ostala netaknuta, a ekipa Car Konstantina revanširala se Dunavu za poraz u prvom delu sezone i stigla do tri veoma važna boda. 

Uprkos porazu, Dunav je ostao na devetom mestu sa 27 bodova, sa četiri boda zaostatka za osmoplasiranim Radničkim iz Svilajnca,ali bodom više od Moravac Oriona, Tabana 1970, Radana i Pukovca i samo tri više od Trstenika PPT koji je na 14. mestu, pa će se do kraja sezone voditi zanimljiva borba za opstanak, s obzirom da vrlo verovato čak pet ekipa ispada iz lige. 

U narednom kolu srpskoligaša sa obale Dunava očekuje gostovanje u Kruševcu i susret sa vodećim Trajalom.

Rezultati 21. kola Srpske lige Istok : Jedinstvo – Ozren 0:0, Timok - Trstenik PPT 3:0, Radnički (S) – Trajal 0:1, Moravac Orion - Jedinstvo (B) 0:0, Radan – Rtanj 0:2, Tabane 1970 - OFK Sinđelić 2:1, Budućnost (P) – Pukovac 3:1.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

00 # KRSTA 21-04-2018 00:50
GUGIĆ JE REŠIO OVOG MESECA DA DONIRA , PRVO SPORTSI SAVEZ DONIRA A SAD FK DUNAV ( SINĐELIĆ PA CAR )
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat

Tabela - Srpska liga Istok

Poz Tim Ut Bod
1 Trajal 24 59
2 Budućnost (P) 24 41
3 Car Konstantin 24 41
4 OFK Sinđelić 24 40
5 Jedinstvo (P) (-1) 24 39
6 Rtanj 24 37
7 Jedinstvo (B) 24 36
8 Pukovac 24 34
9 Radnički (S)  24 32
10 Radan (-1) 24 31
11 Dunav 24 30
12 Moravac Orion  24 29
13 Trstenik PPT 24 28
14 Tabane 1970 24 27
15 Timok 24 16
16 Ozren 24 9

 

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com