U „Kući košarke“ u Beogradu održan je žreb za završne turnire mlađih ženskih i muških košarkaških kategorija na nivou Srbije, kome su prisustvovali predstavnici klubova učesnika. Finalni turnir pionirki biće održan od 3. do 6. maja, a pionirke Hajduk Veljka smeštene su u grupu “B”. 

Foto: Košarkaški savez Srbije - KSS / Zvanični sajt: www.kss.rs

Na finalnom turniru državnog prvenstva za pionirke, koje će biti održano od 3. do 6. maja 2018. godine, učestvovaće 8 ekipa, koje će biti podeljene u dve grupe. Voljom žreba, koji je vodio bivši reprezentativac naše zemlje i košarkaš Crvene Zvezde i FMP-a, Bojan Popović, pionirke Hajduk Veljka smeštene su u grupu “B” sa ekipama Stare Pazove, Art basketa i Ljubovije, dok će se u grupi “A” takmičiti Crvena zvezda, Novosadska ŽKA, Foka i Ras. 

Samim plasmanom na finale državnog prvenstva mi smo ostvarili naš san, tako da se sada na neki način takmičimo sami sa sobom. Plan je da do 3.maja uradimo na treningu što više posla, a onda idemo da uživamo u igri i iz tog nekog pristupa uz dozu ozbiljnosti i koncentracije pokušamo da još jednom pomerimo granice naših mogućnosti. Žreb kao žreb nije od nekog presudnog značaja iz prostog razloga jer ako želiš da budeš najbolji moraš da pobediš sve. Poznavaoci ženske košarke znaju da su u ovom uzrastu ekipe iz Vojvodine izuzetno kvalitetne i upravo jedna ekipa od njih, Stara Pazova, koja uz Crvenu Zvezdu, važi za glavnog favorita za titulu prvaka Srbije, svrstana je u grupu sa našim “hajdučicama”. Ono što mene na neki način raduje je to što ćemo odmah prvog dana igrati sa njima i pokušaćemo da se psihički dobro pripremimo za taj meč i da to iskoristimo kao neku našu prednost i ako uloga favorita pripada njima. Preostala 2 tima u našoj grupi su takođe kvalitetne ekipe, Art basket  iz Beograda i ekipa Ljubovije. Pripremićemo skauting njihovih timova koliko je to moguće i tek kada dođe vreme razmišljaćemo o njima, za sada idemo redom, korak po korak, utakmicu po utakmicu.“, izjavio je Dušan Mandić, trener pionirki Hajduk Veljka nakon žreba. 

Foto: Košarkaški savez Srbije - KSS / Zvanični sajt: www.kss.rs

Prvoplasirane ekipe iz obe grupe boriće za titulu prvaka Srbije, a drugoplasirane za treće mesto. Košarkaški savez Srbije nije još uvek odredio domaćina finalnog turnira, a klubovima koji su izborili učešće u završnici, dat je rok do ponedeljka da se izjasne da li neko od njih želi da prihvati organizaciju.   

Podsećamo, pionirke Hajduk Veljka do plasmana na finalni turnir prvenstva Srbije, stigle su osvajanjem šampionskih titula najpre u I stepenu takmičenja, a potom i u Kvalitetnoj ligi istočne i južne Srbije. 

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com