U 23. kolu Srpske lige Istok fudbaleri Dunava iz Prahova savladali Pukovac rezultatom 2:1.  Golove za prahovskog srpskoligaša postigli Stefanović i Dimitrijević, Petković strelac za Pukovac. Dunav i dalje na 11. mestu sa 30 bodova.

 

DUNAV – PUKOVAC 2:1 (0:0)

Stadion u Prahovu. Gledalaca : 250. Glavni sudija : Dušan Miladinović (Niš). Pomoćnici : Stevan Lazarević i Danijela Stojanović (Niš). Strelci : Stefanović u 54. i Dimitrijević u 73. minutu (Dunav), Petković u 72. minutu (Pukovac). Žuti karton : Bogoslovski, Bogdanović, Todorović, Dimitrijević (Dunav), Petković (Pukovac). Crveni karton : Todorović (Dunav). 

DUNAV : Kostić, Đorđević (Ostrovljanović), Čakarević (Dimitrijević), Zajić, Todorović, Minaković, Bogdanović, Puljecović , Stefanović(Stamenković), Bogoslovski, Jezdić. 

PUKOVAC : Stošić, P. Stojanović, Ristić (Petković), N. Stanković, B.Stojanović, Trajković, Todorović (Ranđelović), Mišić, S. Stojanović, M. Stojanović, M. Ranđelović.  

Srpskoligaš iz Prahova, nakon tri vezana poraza, stigao je u duelu sa Pukovcem do treće pobede u drugom delu sezone. 

Bodovi su u ovoj utakmici bili daleko potrebniji srpskoligašu iz Prahova, koji je nakon nekoliko loših izdanja i poraza stigao u nezavidnu situaciju. Od početka su fudbaleri Dunava krenuli u napade ka golu Stošića. Dobre pokušaje imali su Zajić, Stefanović i Bogoslovski, ali su u prvom delu igre mreže ipak ostale netaknute. 

Dunav je do prednosti stigao u 54. minutu, kada je Stefanović dobro reagovao na dodavanje Puljecovića i sa desetak metara savladao golmana Pukovca. 

Gosti su se vratili u igru u 72. minutu. Rezervista Petković uspeo je da savlada Kostića nakon dobre akcije Mišića. 

Samo minut kasnije, srpskoligaš iz Prahova je ponovo stigao do prednosti. Bobi Dimitrijević, koji je zamenio Čakarevića,  odlično je šutirao nakon centaršuta Jezdića  i savladao Stošića. 

Dobru priliku da uveća prednost svoje ekipe imao je Bogoslovski nekoliko minuta pre kraja susreta, a priliku za izjednačenje imali su i  gosti, ali je Kostić uspeo da odbrani udarac Ranđelovića. 

Dunav je od 85. minuta igrao sa igračem manje, pošto je Todorović, zbog drugog žutog kartona morao ranije u svlačionicu. 

Uprkos pobedi, Dunav je i dalje na 11 mestu sa 30 bodova, koliko ima i desetoplasirani Radan, ali je smanjen bodovni zaopstatak za devetoplasiranim Pukovce koji ima 31 bod, osmoplasiranim Radničkim iz Svilajnca 32 boda i sedmoplasiranim Jedinstvom (B) 33 boda. 

U narednom kolu Dunav gostuje ekipi Jedinstva.  

Rezultati 23. kola Srpske lige Istok : Ozren – Rtanj 1:1, Jedinstvo - OFK Sinđelić 1:1, Timok - Car Konstantin 1:2, Radnički (S) - Jedinstvo (B) 0:0, Radan - Trstenik PPT 4:0, Tabane 1970 – Trajal 1:1 i Budućnost (P) - Moravac Orion 4:3.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Tabela - Srpska liga Istok

Poz Tim Ut Bod
1 Trajal 24 59
2 Budućnost (P) 24 41
3 Car Konstantin 24 41
4 OFK Sinđelić 24 40
5 Jedinstvo (P) (-1) 24 39
6 Rtanj 24 37
7 Jedinstvo (B) 24 36
8 Pukovac 24 34
9 Radnički (S)  24 32
10 Radan (-1) 24 31
11 Dunav 24 30
12 Moravac Orion  24 29
13 Trstenik PPT 24 28
14 Tabane 1970 24 27
15 Timok 24 16
16 Ozren 24 9

 

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com