U hali “Jezero” u  Kladovu, od danas do nedelje, 6. maja, biće održan finalni turnir Prvenstva Srbije za košarkašice do 14 godina, na kome će učestvovati i pionirska  selekcija Hajduk Veljka. Mlade negotinske košarkašice u grupi “B” sa ekipama Stare Pazove, Art Basketa iz Beograda i Ljubovije. 

Foto: Dušan Mandić

Svoju prvu utakmicu negotinske košarkašice odigraće danas od 17.45 protiv ekipe Stare Pazove. Sutra od 16 sati očekuje ih susret sa Ljubovijom, a u subotu u istom terminu treće utakmica u grupi, protiv Art basketa iz Beograda.  

Ovo je najveći rezultat u istoriji košarke u našem gradu, ali mi nećemo da stanemo i zadovoljimo se time. Moje igračice su učene i vaspitavane da uvek idu na pobedu i žele najviše. Sa takvim pristupom smo se i pripremali i krenuli na finalni turnir, na kome ćemo se truditi da na svakoj utakmici damo i više od svog maksimuma, a videćemo da li će to biti dovoljo.”, ističe trener Dušan Mandić. 

Učešće na finalnom turniru pionirke Hajduk Veljka otvoriće protiv najtežeg protivnika u grupi i jednog od favorit za osvajanje prvog mesta uz Crvenu zvezdu i novosadsku ŽKA.  

U ekipi iz Stare Pazove, ističu se plejmejkera Miškić i petice Talijan. One daju šmek igri te ekipe i predstavljaju jezičak na vagi koji doprinosi da tas bude na njihovoj strani. Ostale ekipe su takođe kvalitetne, uradili smo skauting koliko je to bilo moguće, ali idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu i trenutno smo svim mislima usmereni ka ekipi Stare Pazove.

Do plasmana na finalni turnir prvenstva Srbije, mlade košarkašice iz Negotin stigle su osvajanjem šampionskih titula najpre u I stepenu takmičenja, a potom i u Kvalitetnoj ligi istočne i južne Srbije. 

Žrebom je odlučeno da na finalnom turniru budu u grupi “B” sa ekipama Stare Pazove, Ljubovije i Art basket, dok će se u u grupi “A” takmičiti Crvena zvezda, Ras Beograd, Novosadska ženska košarkaška akademija i Foka iz Kragujevca. U grupama će se igrati svako sa svakim. Pobednici grupa igraće za prvo i drugi mesto, a drugoplasirane ekipe za treće i četvrto mesto.

 

RASPORED PRVENSTVA :

Četvrtak 3. maj

13.30 Crvena zvezda – Ras

15.30 NŽKA – Foka

17.00 Ceremonija otvaranja

17.45 Stara Pazova – Hajduk Veljko

19.45 Art basket – Ljubovija

Petak 4. maj

12.00 Ras – Foka

14.00 Crvena zvezda – NŽKA

16.00 Hajduk Veljko – Ljubovija

18.00 Stara Pazova – Art basket

Subota 5. maj

12.00 NŽKA – Ras

14.00 Foka – Crvena zvezda

16.00 Art basket – Hajduk Veljko

18.00 Ljubovija – Stara Pazova

Nedelja 6. maj

10.30 Meč za treće mesto A2 – B2

12.30 Finale A1 – B1

14.15 Ceremonija dodele nagrada i zatvaranje turnira

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com