Na finalnom turniru Prvenstva Srbije za košarkašice do 14 godina, pionirke Hajduk Veljka u grupi „B“ zabeležile jednu pobedu i dva poraza i u konačnom plasmanu zauzele peto mesto. Titulu osvojile pionirke beogradske Crvene Zvezde.

Foto: ŽKK Hajduk Veljko / fotografije: ŽKK Đerdap Kladovo

Hrabro i bez pritiska, mlade negotinske košarkašice krenule su put Kladova, na finalni turnir Prvenstva Srbije, gde su se našle u društvu najboljih u Srbiji u ovom uzrastu. Nisu uspele da stignu do borbi za medalje, pošto su u grupi „B“ u kojoj su se takmičile, poražene od trenutno kvalitetnijih ekipa, Stare Pazove i Art Basketa iz Beograda, ali su zato bile bolje od vršnjakinja iz Ljubovije, pa se u Negotin vraćaju uzdignuta čela, sa osvojenim petim mestom u Srbiji. 

Završni turnir je bio izuzetno jak. Sve ekipe su pokazale da su apsolutno zasluženo tu gde jesu, među najboljim ekipama Srbije u tom uzrastu. Turnir smo otvorili jako stegnuto i uplašeno, što je kvalitetna ekipa Stare Pazove, koja je dva dana ranije došla na turnir, iskoristila i ubedljivo nas savladala. To je bilo jedno dragoceno iskustvo za nas, koje će nam, nadam se u budućnosti značiti, kako se ulazi u takmičenje i koliko je prvi meč bitan. Devojke su uspele brzo da se oporave i u drugom kolu savladaju ekipu iz Ljubovije. Nakon ove pobede otvorila se prilika da u poslednjem kolu sa ekipom Art basket iz Beograda igramo za prolaz u borbu za medalje. Nažalost to je bio naš maksimum, jer smo u treći meč ponovo ušli loše i sa puno straha što je presudilo pobednika, a mi smo takmičenje završili kao trećeplasirani u svojoj grupi.” ističe Dušan Mandić, trener pionirki Hajduk Veljka. 

Foto: ŽKK Hajduk Veljko / fotografije: ŽKK Đerdap Kladovo

Šampionke Srbije postale su pionirke Crvene Zvezde koje su u finalu bile bolje od vršnjakinja Art Basketa iz Beograda. Treće mesto osvojila je ekipa Stare Pazove, nakon pobede nad ekipom RAS-a. 

I na ovom turniru u ekipi Hajduk Veljka blistala je Milena Trailović, koja je bila pravi vođa svoje ekipe na terenu, i do kraja u konkurenciji za najboljeg strelca finalnog turnira. 

Foto: ŽKK Hajduk Veljko / fotografije: ŽKK Đerdap Kladovo

Po završetku ligaškog dela takmičenja, naša Milena Trailović je bila najbolji strelac turnira sa 67 postignutih poena u tri meča, ali je na kraju izgubila trku za to priznanje od Tamare Romčević iz ŽKK Ras, koja je imala odigran meč više i koja je na kraju sasvim zasluženo, uz nagradu za najboljeg strelca proglašena i za MVP turnira.”, naglašava Mandić i dodaje da ovaj podatak može da raduje, kao i to da je negotinska ekipa bila najmlađa na turniru. 

Noseće godište na turniru bilo je 2004, a kod nas u timu su samo dve igračice tog godišta, što, ako nastavimo da radimo puno obećava za neki budući period gde možemo očekivati da selekcije 2005/06. i 2007/08. jednog dana ponove ovaj uspeh i još više pomere lestvicu na gore. Pobeda protiv Ljubovije bila je bitna i iz drugog ugla jer kako smo posle utakmice saznali to je bila prva pobeda na pionirskim prvenstvima koju je ostvarila neka ekipa sa našeg košarkaškog regiona. U svakom slučaju ja sam postignutim na ovom turniru prezadovoljan. Znam da su sve ovo pametna dečica i da će izvuci puno dobrih stvari iz svega ovoga, uvideti greške i steći potrebno iskustvo za neki budući period, koji za nas počinje već od sutra.”, završava Mandić uz zahvalnost sponzorima, Opštini Negotin i Sportskom savezu, što su im omogućili da učestvuju na završnom turniru i dokažu da je Negotin grad košarke. 

 

Foto: ŽKK Hajduk Veljko / fotografije: ŽKK Đerdap Kladovo

Portal EAST SIDE čestita mladim košarkašicama na odličnim igrama i rezultatima u ovoj sezoni, uz želju da naredna bude još uspešnija !!!

 

REZULTATI FINALNOG TURNIRA :

 

NEDELJA 6. MAJ

Finale 

CRVENA ZVEZDA – ART BASKET   51:37

Meč za treće mesto 

RAS – STARA PAZOVA   42:43

 

SUBOTA 5. MAJ

NŽKA – Ras    49:58

Foka – Crvena zvezda    43:67

Art basket – Hajduk Veljko    65:47

Ljubovija – Stara Pazova    44:63

 

 PETAK 4. MAJ

Ras – Foka    64:63

Crvena zvezda – NŽKA    82:47

Hajduk Veljko – Ljubovija    48:42

Stara Pazova – Art basket    53:62

 

ČETVRTAK 3. MAJ

Crvena zvezda – Ras     59:45

NŽKA – Foka     55:57

Stara Pazova – Hajduk Veljko     64:30

Art basket – Ljubovija     62:32 

 

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com