Može se reći da je ishod polufinala i neočekivan. Dok su se neki od ljubitelja fudbala nadali „El Klasiku“ ili duelu Bavaraca i Madriđana u finalu, Juventus je na mala vrata po poznatom italijanskom receptu velikim korakom došao do pozicije aktera finala.

U finalu Lige Šampiona, prvi put u istoriji sastaće se Barselona i Juventus. Barselona je posle prvog meča sa ekipom Bajerna, manje-više bila već viđen finalista, ali malo ko je očekivao popularnu „Staru damu“ u završnom meču sezone LŠ. Italijani su i ovoga puta pokazali da znaju da igraju velike mečeve i da nisu mnogo zainteresovani ko se nalazi na drugoj (protivničkoj) strani terena. 

Finale Lige Šampiona zakazano je za 6.jun u Berlinu, a ovo finale ujedno će biti i istorijsko jer se po prvi put u njemu sastaju ova dva fudbalska velikana. Nego, vratimo se polufinalnim mečevima koji su bili presudni i odlučujući za ove dve ekipe. 

Barsa je put do finala izborila igrajući protiv veoma, ali veoma jakog Bajerna iz Minhena. Ubedljiva pobeda u Kataloniji omogućila im je da bez većeg pritiska odu na revanš i odigraju meč koji ih je na kraju odveo u finale. Bajern ove godine igra veoma dobro, ali pad forme ili koncetracije njegovih fudbalera onemogućio je Nemce u pokušaju da zauzmu vrh Evrope u svojoj zemlji. Barsa nakon dvomeča zasluženo putuje na finale.

Juventus tri godine pokušava da se vreti na staze stare slave i čini se da je ovo finale samo rezultat velike želje i velikog ulaganja u tim predvođen Pirlom zna da u osudnom momentu pokaže zube. Ipak, skalp velikanu iz Madrida zadao je niko drugi do „odbačeno“ dete Reala, Alvaro Morata. Još jednom se potvrdila ona stara „ko će kome, ako ne svoj svom“ i to baš na onom stadionu sa kojeg je mlađani Morata polazio sa suzama i baš u ono vreme, kad mu vreme nije. Gol Morate utišao je sinoć Bernabeu i probudio Torino, koji je čitave noći slavio ulazak u veliko, ma najveće finale Lige Šampiona. 

Bilo kako bilo, još manje od mesec dana ostalo je do finala, a u njemu će plesati fudbalske zvezde poput Mesija, Suareza, Neimara, Pirla, Pogbe, Teveza i „odbačenog galaktikosa“ Morate. 

Ne zaboravite, 6.jun je dan kada će se u Berlinu podići pehar „uško“, a ko će to učiniti... Videćemo...

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com