Iz poljoprivredne službe opštine Negotin navode da radovi koji su obuhvaćeni prolećnom setvom teku bez problema.

 

Vlage u zemljištu ima dovoljno, stanje ratarskih i povratskih kultura je u najboljem redu. Sa radovima se kasnilo dve do tri nedelje zbog dva hladna talasa u martu, ali je zbog viših temperatura proteklih dana vegetacija dostigla nivo koji je uobičajen za ovo doba godine. Bolesti nema, a problem je samo pravila voda koja je stajala na zemljištu nakon naglog topljenja snega.  

U  PSSS Negotin se nadaju prosečnom prinosu ove godine, ali i naglašavaju da će sve zavisiti od količine padavina, pogotovo u maju i julu mesecu, kada je kiša najpotrebnija.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com