Tropske temperature  nisu zaustavile infrastrukturne radove iz plana i programa rada Javnog preduzeća za građevinsko zemljište u Negotinu. Na pojedinim deonicama opštinskih puteva u nekoliko mesnih zajednica sa blizu 26 miliona dinara finasira se tzv. krpljenje udarnih rupa, koje će biti završeno kroz otprilike mesec dana.

Preduzeće za puteve "Strabag" Zaječar angažovano je na krpljenju udarnih rupa u Mesnoj zajednici Jabukovac, ali posla će biti i narednih dana, budući da ima još naselja u kojima će se raditi na poboljšanju stanja lokalnih saobraćajnica. Iz lokalnog budžeta samo za te namene izdvojeno je 25 miliona 900 hiljada dinara.

Ovi poslovi su oročeni i trebalo bi da budu završeni u narednih tridesetak dana ali će zato zato radovi na rekonstrukciji kišnog kanala na prostoru urbanističkog projekta kod Hotela Ineks Krajina u centru Negotina, sigurno potrajati nešto duže. Poslovi su povereni radnicima "Cvetkove gradnje", a za rešavanje ovog dugogodišnjeg problema koji je, posebno, u vreme velikih kiša bio izražen i zbog koga su negodovali žitelji ulica u tom delu grada, iz budžeta opštine Negotin izdvojeno je 3 miliona 961. hiljadu dinara.

Ove poslove, koji će potrajati, a zbog kojih se na pojedinim saobraćajnicama u centru Negotina, u delu između Hotela, negotinske pošte i Banke Intesa, stvaraju gužve zbog prisustva teške mehanizacije na terenu, a s vremena na vreme i neprohodnih prilaznih ulica, prati  još jedna planirana aktivnost koja će omogućiti bezbednije odvijanje saobraćaja u gradu, a to  je obeležavanje horizontalne i, uskoro, vertikalne saobraćajne signalizacije, o čemu je na portalu ES već bilo reči.

Potrebe da se ulaže i poboljšava trenutno stanje, ne samo na putevima u opštini Negotin, su evidentne, ali će para biti za one najnužnije i planirane poslove. Rekao je prilikom poslednjeg susreta sa novinarima medijskih kuća Dragan Mijucić, direktor JP za građevinsko zemljište, koji očekuje dodatna sredstva za realizaciju programa rada u ovoj godini, što je, kako saznajemo, i predviđeno rebalansom opštinskog budžeta koji predstoji.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com