Koliko je naš grad ruiniran i u kakvom su stanju zelene površine i parkovi, možda i najbolje govori gradsko naselje “Borska”. Park koji zauzima centralno mesto u ovom naselju predstavlja oličenje svega onoga što treba iskoreniti; s tim što nije učinjen ni najmanji korak kako bi se stvari poboljšale.

Okružen ulicama Generala Pavla Ilića, ovaj park je predviđen kao mesto na kom roditelji izvode svoju decu; roditelji iz obližnjih zgrada ne mogu da se osećaju spokojno kad znaju da igralište više podseća na mesto na kom su vršena ratna dejstva, negoli na mesto gde odzvanja dečja graja. Nadomak zelenih površina, kojih je tek u tragovima, nalazi se i prilično neupotrebljiv fudbalski teren, ispresecan isto tako neuglednim košarkaškim terenom. Jedina pozitivna stvar koju treba istaći jeste akcija kompanije “Mozzart” kojom je predviđena obnova košarkaških terena širom Srbije, a u okviru koje je planirana i restauracija ovog košarkaškog terena. O oštećenim spravama za igranje dece, među kojima je najupečatljiviji žiletski naoštren limeni tobogan, najbolje će govoriti slike. 

Treba napomenuti i to da ovo naselje nije puki periferijski objekat, već jedno od središnjih mesta okupljanja i mlađih i starijih. Ako ovoj činjenici dodamo i to da u Negotinu ima svega nekoliko ovakvih parkova, koji su u sličnoj meri daleko od idealnih, naš poraz je utoliko veći. Poraz vlasti je nemerljiv. U pitanju je, pre svega, njihova odgovornost. 

Ekipa ES portala je na poziv nekoliko savesnih mladih ljudi obišla ovaj park; pohvalno je da od njih kreće ovakva vrsta incijative za obnovu igrališta i za to ih treba nagraditi, u najmanju ruku, pažnjom.

Od nekoliko redova teksta bolje govore slike. Podsećamo, pred vama je galerija slika jednog gradskog parka.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

00 # Aleksa 20-08-2015 11:29
Sramota!Kad je fabirka Prahovo radila sve je bilo u redu,sada kad je palo na opštinu sve se lepo vidi.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com