Opštinsko udruženje SUBNOR-a Negotin i Muzej Krajine organizuju niz skupova i manifestacija povodom obeležavanja oslobođenja Negotina i Krajine u Velikom ratu, koje će se održati 20. i 21. oktobra.

Ilustracija: Panoramio / ivandjura

Negotinci će biti u prilici da 20. oktobra u 18 časova čuju Besedu o Velikom ratu, profesora istorije Lidije Milosavljević, a moći će da pogledaju i projekciju filma “Prvi svetski rat”, koji će se prikazati u galeriji Muzeja Hajduk Veljka.

Već sledećeg dana od 9 časova održaće se Parastos i program povodom oslobođenja Negotina i Krajine u Velikom ratu. Program će biti održan kod spomenika u gradskom parku. Istog dana u 12 časova održaće se Komemorativni skup na Aliji, na mestu početka rata sa Bugarskom 1915. godine, a od 19 časova će se u galeriji Muzeja Hajduk Veljka održati izložba “Bitka na Legetu”, koju Muzej Krajine realizuje u saradnji sa Muzejom Srema.

Besedu o Velikom ratu i projekciju filma “Prvi svetski rat” posetioci će moći da vide u galeriji Muzeja Hajduk Veljka, 20. oktobra 2015. godine, gde će se dan kasnije održati i izložba u saradnji muzeja iz Sremske Mitrovice i Negotina.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

01 # aleksandar 21-10-2015 20:50
Pohvala za aktivnosti subnoru negotin, udruzenju treba vise pomoci i podrske, spomenike svih boraca i ratova cuvaju od zaborava i skromnim sredstvima obnavljaju i uredjuju. Aktivno udruzenje za primer drugima, treba ga omasoviti novim clanovima.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
02 # Dragomir 16-10-2015 18:25
Sve pohvale za rad SUBNORA-Negotin, koji se bori svim silama da sacuva od zaborava cojstvo i junastvo nasih predaka u oba svetska rata, ratovi i patnje naseg naroda u ratovima od 1991-1999 godine. Svaka cast i podrska clanstvu u daljem radu i aktivnostima Udruzenja SUBNORA a posebna pohvala za predsednika Dragoljuba Filipovica.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com