Jubilarni Mokranjčevi dani su svojim raznolikim programom ostavili mnogo utisaka na negotinsku publiku. Čitaoci su prethodnih mesec dana, na East Side portalu, mogli da odgovore na anketno pitanje:  ,,Šta je, po Vašem mišljenju, obeležilo ovogodišnje jubilarne 50. Mokranjčeve dane?”

Nakon obrade statističkih podataka, dobijeni su sledeći rezultati:

Ubedljivo najviše glasova, čak 46%, dobio je nastup hora Viva Vox, koji je oduševio Negotince svojom energijom i a accapela izvođenjem popularne muzike, ali i izvedbom Mokranjčeve VIII rukoveti i Heruvimske pesme

Na drugom mestu, sa 13% glasova, zahvaljujući muzici, koreografiji i scenografiji, koji su publici dočarali duh Balkana spojivši novo i tradicionalno, našao se nastup plesne grupe Una Saga Serbica.

Sa neznatno manje glasova, 12%, na trećem mestu se našao nastup Hora i Simfonijskog orkestra RTS-a, koji su pod dirigentskom palicom Bojana Suđića izveli Betovenovu "Devetu simfoniju”  i na taj veličanstven način zatvorili 50. Mokranjčeve dane

Četvrto mesto, sa po 10% glasova, dele koncert Beogradske filharmonije, koja je izvela dela Petra Konjovića (Simfoniju u ce-molu), Dvoržakov Koncert za violončelo, sa solistom Majom Bogdanović, kao i Vujićevo Srpsko kolo, a kojom je dirigovao Vladimir Kulenović i muzička drama ,,Grk Zorba” koja je impresionirala negotinsku publiku.

Natpevavanje horova, na kome se ove godine za Zlatnu statuetu „Stevan Mokranjac“ nadmetalo šest horova, od kojih je čak pet bilo iz inostranstva, našlo se na petom mestu sa 5% glasova. 

Izgleda da je najmanje po ukusu Negotinaca bila radio drama: ,,Mokranjac, čovek svoje umetnosti” koja je ovom prilikom bila premijerno izvedena, a za koju je glasalo samo 2% glasača, i ostatak programa koji je takođe osvojio 2% glasova.

Čitaoci ES portal već danas mogu da učestvuju u novoj anketi i odgovore na pitanje: Kome su Negotinci naklonjeniji, Rusiji ili Evropskoj uniji?

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com