Plodna saradnja Crvenog krsta Negotin i Instituta za transfuziju krvi Srbije, nastavlja se u 2016. godini.  Ekipe beogradskog Instituta, prema utvrđenom rasporedu za istočnu Srbiju, u Negotinu će boraviti u četvrtak, 28. januara, u vremenu od 9 do 15 sati u prostorijama MŠ "Stevan Mokranjac".

Arhivska fotografija

Provereni prijatelji i dugogodišnji saradnici Crveni krst Negotin i Institut za transfuziju krvi Srbije najavili su prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog davanja u okviru zimske kampanje za četvrtak, 28. januar. Toga dana ekipe sa beogradskog Instituta boraviće u Negotinu, a vreme predviđeno za kampanju je od 9 do 15 sati. Podršku organizatorima, ustupanjem prostora za rad, pružiće MŠ „Stevan Mokranjac“.

Osma Zimska kampanja počela je inače, 11. januara i trajaće do 27. februara. Kampanju organizuju Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst Srbije uz podršku lokalnih sredina i elektronskih i štampanih medija.  Iz godine u godinu kampanja se širi, u prošlogodišnjoj je učestvovalo 46 gradova/opština u kojima je 2 724 građana dalo krv. Ove godine predviđeno je učešće 50 gradova/opština i očekuju se još bolji rezultati. Pored promocije dobrovoljnog davanja krvi i obezbeđenja dovoljnih rezervi u periodu godine kada je smanjen broj davanja krvi, kampanja ima i takmičarski karakter. Gradovi i opštine nadmetaće se za bronzanu, srebrnu i zlatnu plaketu Šampion solidarnosti.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com