Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije je za sutra, 3. februar,  najavio jednosatni štrajk upozorenja. Štrajku će se pridružiti i radnici ZC Negotin.

Pored radnika ustanova kulture, sutra će u štrajk upozorenja, u vremenu od 11 do 12 časova, uz poštovanje minimuma procesa rada, stupiti i zaposleni u zdravstvu i socijalnoj zaštiti. U štrajk upozorenja  zaposleni stupaju kako bi zahtevali da ukoliko se ne prihvate zahtevi sindikata, nacrt zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru se povuče iz procedure. 

Predsedništvo Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Odluku o stupanju u štrajk upozorenja sprovodi  na osnovu člana 2.,3.,4. i 5. Zakona o štrajku i Odluke Republičkog odbora Sindikata br. 11/16 od 27.01.2016. godine o organizovanju štrajka upozorenja zaposlenih u ustanovama zdravstva i socijalne zaštite u Republici Srbiji. 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com