Dvodnevni seminar za 15 novih edukatora u programu borbe protiv trafikinga organizovao je negotinski Crveni krst u saradnji sa trenerima CK iz Kraljeva i Beograda. Dragocena iskustva mladima preneo i Vladimir Lakićević inspektor Policijske uprave iz Bora.

Dvodnevni seminar u organizaciji CK Negotin / Foto: Crveni krst Negotin

Crveni krst Negotin u saradnji sa CK Srbije je u subotu i nedelju organizovao veoma uspešan seminar namenjen novoj grupi edukatora u Programu „Borba protiv trgovine ljudima“. Seminar je pohađalo 15 novih edukatora iz redova volontera Crvenog krsta Negotin, koji će svoja znanja primenjivati u radu sa svojim vršnjacima- učenicima osnovnih i srednjih škola u opštini Negotin.

„Treneri su bili Mladen Živković iz Crvenog krsta Kraljevo, Nemanja Aleksandrović iz Crvenog krsta Voždovac i Nikola Đulić iz CK Stari Grad. Veliki doprinos je dao, iznoseći primere iz policijske prakse, Vladimir Lakićević, inspektor Policijske uprave iz Bora koji se odazvao pozivu Crvenog krsta da se pridruži u realizaciji vrlo interesantnog i korisnog seminara“, kaže za portal ES, Ljuba Marinković, sekretar CK Negotin.

Crveni krst Negotin realizuje program borbe protiv trgovine ljudima od 2005. godine / Foto: Crveni krst Negotin

Crveni krst Negotin od 2005. godine veoma uspešno realizuje Program borbe protiv trgovine ljudima, a cilj seminara je osposobljavanje novih edukatora, kako bi se program uspešno realizovao i u narednom periodu i predupredila mogućnost trafikovanja novih žrtava u globalnom problemu borbe protiv tgovine ljudima s kojim se ceo svet bori. Svaki spašeni mladi život je vredan truda i Crveni krst Negotin će i nadalje davati sve od sebe da edukacijom obuhvati što više mladih ljudi realizujući ovaj veoma human i koristan program“.

U Crvenom krstu Negotin saznajemo da će mladi edukatori koji su pohađali seminar već ovih dana početi da primenjuju stečena znanja prenoseći ih đacima na informativnim radionicama u osnovnim i srednjim školama opštine Negotin.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com