Opštinsko veće opštine Negotin je, na sednici održanoj dana 13.04. 2016. godine, donelo Uputstvo o načinu i postupku ostvarivanja prava na besplatan prevoz određenih kategorija putnika na teritoriji opštine Negotin, kojim se utvrđuje sadržaj, izgled, dimenzije i način izdavanja legitimacije - identifikacionog kartona za besplatan prevoz određenih kategorija putnika.

 

 

Naime, kako bi učenici i zaposleni u školama ostvarili pravo na besplatan prevoz, škole imaju obavezu da dostave spisak lica koja imaju pravo na besplatan prevoz Odeljenju za društvene delatnosti, privredu i razvoj.  Nakon toga Opštinska uprava opštine Negotin – Odeljenje za društvene delatnosti, privredu i razvoj izdaje Identifikacione kartone, navodi se u Sl. listu br.6/2016.


Kako se u  Sl. listu br.6/2016 ističe, Identifikacioni  kartoni će u osnovi biti bele boje i dimenzija 86 x 54 mm, a sadržaće sledeće podatke:


•    redni broj kartona;
•    ime i prezime lica koje ostvaruje pravo na besplatan prevoz;
•    mesto za fotografiju lica koje ostvaruju pravo na besplatan prevoz ( dimenzije 3,0 x 3,5 cm);
•    osnov po kojem ostvaruju pravo na besplatan prevoz;
•    relacija na kojoj putuje;
•    potpis službenog lica i pečat;


Škole su dužne da vrate identifikacioni karton, uz dostavljen spisak lica koja više ne ostvaruju pravo na besplatan prevoz – učenici osnovnih i srednjih škola i zaposleni u osnovnim školama, Odeljenju za društvene delatnosti, privredu i razvoj u roku od 5 dana od dana kada je nastupila promena, napomenuto je u Sl. listu br.6/2016

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com