Danas su objavljeni zvanični rezultati raspodele budućih srednjoškolaca po školama i obrazovnim profilima. U negotinskim školama slobodna su 94 mesta.

foto: Facebook


Na svim obrazovnim profilima, izuzev na dva u negotinskoj Tehničkoj školi, nakon prvog upisnog kruga, ostala su slobodna mesta.

Ako je suditi po interesovanju jedino su popunjena predviđena mesta za buduće automehaničare i mehaničare grejne i rashladne tehnike u Tehničkoj školi u Negotinu, gde je upisano 12, odnosno 15 đaka. Minimalni broj poena potrebnih za upis na ove smerove iznosio je 46,30 poena, odnosno 44.

Negotinska gimnazija nakon prvog upisnog kruga ima 17 slobodnih mesta i to po šest na prirodno-matematičkom i društveno-jezičkom smeru i pet na novom smeru opšteg tipa gimnazije. 
Gimnazija je, inače, predvidela upis ukupno 90 učenika. Poslednji na listi za upis na društveno-jezički smer ima 57.06 poena, na prirodno-matematički 74,31, a u odeljenju opšteg tipa gimnazije minimalni broj poena za upis iznosi 66,49.

U Tehničkoj školi u Negotinu u odeljenju koje školuje mašinske tehničare motornih vozila upisano je 15 đaka, a isto toliko je i slobodnih mesta. Poslednji na listi ima 50,24 poena, dok poslednji na listi za upis budućih elektrotehničara računara, gde je planiran upis, takođe 30 učenika, a upisano je 25, ima 51,86 poena.

Poljoprivredna škola sa domom učenika „Rajko Bosnić“  najmanje slobodnih mesta, svega tri, ima u odeljenju budućih tehničara za industrijsku farmaceutsku tehnologiju, gde je upisano 27 učenika, od kojih poslednji na listi ima 55,94 poena. Svega četiri mesta su slobodna u odeljenju poljoprivrednih tehničara, gde je minimalni broj poena za upis iznosio 51,37.

U Poljoprivrednoj školi ima mesta i za 15 budućih poljoprivrednih tehničara, kao i za 19 đaka koji bi da se školuju  na smeru za prehrambene tehničare. U ovim odeljenjima upisano je 15, odnosno 11 učenika, a minimalni broj poena potrebnih za upis iznosi 52,25, odnosno 61,34.

I Umetnička škola „Stevan Mokranjac“ ima slobodnih mesta za upis 16 budućih likovnih tehničara.

Upis učenika u srednje škole najavljen je za 4. i 5. jul. Drugi upisni krug za nerasproređene đake zakazan je u petak, 7.jula od 8 do 15 časova.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com