Juče je izvršena donacija 44 bolnička kreveta sa sistemom za podešavanje, dušecima i natkasnama koje je obezbedilo Kulturno udruženje meštana Urovice (KUM) iz Beča za Zdravstveni centar u Negotinu.

Foto: Sajt opštine Negotin / www.negotin.rs

Ovom značajnom događaju pored predsednika opštine Vladimira Veličkovića i njegove zamenice, prisustvovali su i predstavnici ZC Negotin, doktorka Vidosava Paunović Barbulović, Mile Dinulović, predsednik Skupštine Kulturnog udruženja meštana Urovice kao i Nebojša Franculović, potpredsednik Kulturnog udruženja meštana Urovice iz Beča.

Naime, Kulturno udruženje meštana Urovice iz Beča pre par meseci počelo je aktivnosti na realizaciji ove donacije, pribavljanju potrebnih dozvola za preuzimanje i transport kreveta. Predsednik ovog udruženja je nakon saznanja od svojih meštana da su negotinskoj bolnici potrebne ovakve donacije, pokrenuo akciju koja je uspešno odrađena. On je zahvalan na saradnji predsedniku opštini kao i njegovoj zamenici zbog pomoći koju su pružili u vidu pribavljanja potrebne dokumentacije, a donaciju je osim opreme pratilo i plaćenje prevoza, carine i dodatna prateća dokumentacija.

Doktorka Vidosava Paunović Barbulović je izrazila zahvalnost članovima Kulturnog udruženja meštana Urovice na izuzetnoj donaciji ali i predstavnicima vlasti na posvećenosti, uz odluku da će kreveti već biti raspoređeni na odeljenju psihijatrije, grudnom odeljenju, internom i odeljenju neurologije.

Foto: Sajt opštine Negotin / www.negotin.rs

Predsednik opštine se takođe zahvalio Udruženju uz izjavu da je saradnja korektna i da se i dalje radi na unapređenju odnosa. Rekao je takođe da su ovakve donacije dobrodošle ali da je glavni primat na tome da se ljudi iz dijaspore privuku i pokrenuo svoj posao upravo na teritoriji opštine Negotin.

Nebojša Franculović, potpredsednik Kulturnog udruženja meštana Urovice iz Beča, najavio je da su članovi ovog udruženja obezbedili i video nadzor za osnovnu školu u Urovici, koji će biti biti instaliran uskoro kao i dva bolnička kreveta sa pratećom opremom za ambulantu u svom selu.


Informacije su preuzete sa zvaničnog internet sajta opštine Negotin - www.negotin.rs

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

26 # np 13-04-2018 20:34
bolje da im dali pare na ruke,znali bi šta sa njima...
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
24 # neko ko je otišao 13-04-2018 08:32
Svaka čast! Kao pola Urovičanin, mgou samo da budem ponosan na ove ljude. Sada je na vama u bolnici da čuvate i održavate! Pogledajte smao kako kreveti izgledaju nakon više od 10 godina upotrebe! Lepo bi bilo da vidimo kako će izgledati nakon samo godinu dana u Negotinu! Vidim da ima kreveta sa električnim pogonom, sa pumpama za dušeke protiv dekubitusa.... Svaka čast Urovico!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
19 # np 12-04-2018 19:29
ovi u zc navikli i samo čekaju da im neko nešto da fraj
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
19 # Kozicic 12-04-2018 15:38
Lepo, samo nam nije jasno, sta sa tim ima prvi covek opstine i njegova "pomocnica". Zasto su se oni, kao i svi koji nemaju veze sa ovim nasli na zajednickoj slici. Cemu narod njima treba da zahvali. Pa oni nista drugo ne znaju nego da se samo slikaju i nenamenski trose novac iz kase koju svi mi "punimo". Bravo za ljude iz Urovice. A ove druge ne zelim vise ni da komentarisem.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
07 # np 13-04-2018 20:26
nije ni njemu jasno
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com