Za nezaposlena lica sa evidencije NSZ predstojeći Sajam nova šansa u potrazi za poslom, ali i poslodavcima iz privatnog sektora koji imaju potrebu za radnicima - Među 13 hiljada nezaposlenih lica u sve četiri opštine Borskog okruga je oko 2 700  Krajinaca.

Ilustracija: Flickr/gvahim

Borska Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje i opština Negotin u četvrtak, 28. maja, organizovaće Sajam zapošljavanja. Biće to deveto po redu okupljanje nezaposlenih lica sa evidencije NSZ - Ispostave u Negotinu, koji su u potrazi za poslom, ali i poslodavaca koji imaju potrebu za određenim profilom radnika. Iako, doduše, ne postoji tačna i pouzdana statistika o tome koliko je nezaposlenih lica na ovaj način zaposleno i dobilo radnu knjižicu, a ni o tome koliko je poslodavaca do sada na ovaj način iskazalo potrebu za radnicima i da li su baš posle ovakvih sajmova pružili šansu nezaposlenima odgovarajućih kvalifikacija da rade u njihovim preduzećima, Sajam redovno okuplja veliki broj učesnika iz obe kategorije kojima je zapravo i namenjen. 

Inače, u dosadašnjem periodu u maju, Sajam zapošljavanja je već održan u Boru, 14. maja, a minulog petka i u susednom Kladovu. Nadležni u borskoj Filijali NSZ su u najavi sajmova koji se organizuju već desetak godina istakli da su oni veoma korisni i za poslodavce i za one koji traže posao. 

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje na nivou Borskog okruga je oko 13 hiljada nezaposlenih lica, od kojih je najviše, više od šest hiljada, u Boru. U opštini Negotin, prema podacima s početka ovog meseca, na evidenciji je bilo  2 700 osoba, tačnije,  2 674 lica.  Među njima, najviše srednjoškolaca, oko 1300, koliko i nekvalifikovanih radnika. Poslu se nada i 300 lica sa nekom od diploma više škole ili fakulteta. 

Deveti Sajam zapošljavanja u Negotinu organizuje se u holu Doma kulture "Stevan Mokranjac", u četvrtak, 28. maja u 12 sati.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com