Kako je zvanično objavila NBS, evro je neznatno manji nego što je to bio slučaj u ponedeljak. Zvanični srednji kurs je 120,1321 dinara za jedan evro.

 

Naša valuta je prema evru jača za 0,7% nego na početku ove godine, a za 0,4% jači nego pre mesec dana, ali za 3,2% slabiji nego pre godinu dana. Dinar je ove godine bio najslabiji 28. januara, kada je evro koštao 123,5774 dinara, a najjači 20. marta, kada je kurs bio 119,9507 dinara za jedan evro.

Da bi ublažila nagle promene na kursu i kolebanje dinara u odnosu na evro, Narodna banka Srbije je na međubankarskom tržištu bila prinuđena da proda 120 miliona evra, a kupila blizu 620 miliona evra.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com