Eliksir Grupa je dobitnik godišnje nagrade Privredne komore Srbije za rezultate u privređivanju, budući da je u 2015. imala konsolidovani prihod oko 180 miliona evra. Od toga je više od polovine ostvareno izvozom proizvoda sa konstantnim rastom u protekle tri godine. 

Eliksir Grupa, osnovana 1998. godine kao porodična firma, razvila se u regionalnog lidera u agro i hemijskoj industriji, sa više od 900 zaposlenih. Za samo nekoliko godina nakon kupovine Zorke Šabac i IHP Prahovo iz stečaja, Eliksir Grupa postala je vodeći proizvođač fosforne kiseline, kompleksnih mineralnih đubriva i mineralnih hraniva na bazi fosfora. Ističe se u saopštenju objavljenom u susret novogodišnjim praznicima, a povodom godišnje nagrade koju je privredna komora Srbije dodelila Eliksir Grupi za rezultate ostvarene u privređivanju. 

U 2015. godini, Eliksir Zorka je proizvela 250.000 tona mineralnog đubriva, a plan je da se u 2016. godini prošire proizvodni kapaciteti, izgradnjom još jednog postrojenja koje će proizvoditi 150.000 tona. Šezdeset odsto proizvodnje đubriva Eliksir Zorka plasira na inostranim tržištima.

Tim inženjera i tehnologa fabrike Elixir Zorka razvio je novi proizvod – mikrogranulisano startno đubrivo, pod robnom markom SuperStart. Proizveden je primenom najnovijih inovativnih tehnologija, a Elixir Zorka je treća fabrika u Evropi koja se bavi ovim vidom proizvodnje. SuperStart je namenjen efikasnijoj ishrani biljaka što rezultira većim prinosom, a krajnjem korisniku donosi veći profit.

Početkom 2015. godine, u fabrici Elixir Prahovo počela je proizvodnja novog proizvoda – Monokalcijum fosfata kao mineralnog hraniva, pod robnom markom MonoFos. Proizvedeno je 40.000 tona monokalcijum fosfata, a za 2016. godinu planira se dupliranje proizvodnje. Oko 80 odsto ove proizvodnje izvozi se u zemlje regiona i 15 zemalja Evropske unije. Planiran je izvoz i u Severnu Afriku i Južnu Ameriku.

U obrazloženju PKS povodom dodeljenog priznanja Eliksir Grupi se još navodi i da je Eliksir Food lider u otkupu, pakovanju i prodaji smrznutog voća i povrća koje se prodaje širom sveta, najviše u zapadnoj Evropi, ali i u Australiji, Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi.

Svi proizvodni pogoni Elixir Grupe rade po visokim evropskim standardima sa potpuno novom opremom i novim tehnologijama koje odgovaraju svim evropskim standardima kada je reč o očuvanju životne sredine.

Pored toga, Elixir Grupa vrši permanentnu obuku stručnog osoblja i ulaže značajna sredstva u nova istraživanja i razvoj i unapređuje postojeće tehnološke procese u svojim fabrikama, izjavila je Zorica Popović, generalni direktora Eliksir Grupe. Ciljevi Eliksir Grupe u narednim godinama su postepeno povećanje  obima i kvaliteta proizvodnje i izvoza. 

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com