Kako prenose mediji širom Republike Srbije, građani koji u zakonom predviđenom roku nisu platili ratu za porez na imovinu, preti im moguća kazna od 50.000 dinara po kvartalu.

Ilustracija: Pixabay.com

Ova informacija izazvala je burne reakcije u javnosti, ali kako nezvanično saznajemo opštinski poreznici širom Srbije već pripremaju zahteve za pokretanje prekršajnih postupaka protiv neplatiša. Ovu vest su preneli mnogi mediji širom naše države, pa se stiče utisak da je ovo upozorenje koje ne treba shvatiti neozbiljno. 

Kako mediji još navode, mogućnost pokretanja prekršajnih prijava od strane opštinskih poreznika, omogućio je novi Zakon o poreskom postupku iz jula meseca prošle godine. Njime su uvedene drakonske kazne koje su poprilično zastrašujućih cifara. Pomenuta novčana suma od 50.000 dinara je samo za jedan neplaćeni kvartal, što znači da oni koji nisu platili prethodna tri kvartala za porez na imovinu od prošle godine, u koliko se pokrene postupak, opštinski poreznici će ih tužiti za glavnicu, zateznu kamatu i plus kazna u vrednosti od 150.000 dinara

Prema nezvaničnim informacijama, East Side portal saznaje da će najpre biti primarni oni koji nisu izmirili svoje poreske obaveze iz prethodne godine, tačnije za treći i četvrti kvartal u 2014. godini.

Podsećanja radi, rok za plaćanje prvog kvartala poreza za imovinu za tekuću godinu, istekao je juče, 18.02.2015.  

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

04 # xxx 19-02-2015 21:06
Da bi se došlo do neke imovine plaćeno je bezbroj poreza, doprinosa, taksi, dozvola, saglasnosti, PDV-a.
Milioni maraka i evra su uloženi ovde.
Da je imalo pameti u opštinskoj administraciji mogli su raznim potsticajima ta sredstva da usmere u privredu.
Međutim oni su godinama davili preduzetništvo ne misleći da od njega žive.
SADA KAZNIMO BUDALE ŠTO SU TROŠILI SVOJ NOVAC U SVOJOJ OPŠTINI I SVOJOJ SRBIJI. A budale ćute i plaćaju.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
05 # Preduzetnik 19-02-2015 20:51
Visoki porezi i takse > manje investicija > lošija ekonomija > pad zaposlenosti > manji porezi i doprinosi.
Ali koga to briga. Daj da budemo vlast bre!!!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
05 # nn 19-02-2015 17:57
Dobro pitanje. Porezi moraju da budu realni , primereni datom privrednom trenutku . Porezi se moraju naplacivati iz novostvorene vrednosti a ne iz imovine ,naravno ukoliko imovina ne donosi neki prihod ili je predmet preteranog luksuza . Ako se ovako nastavi sa stalnim uvecanjima poreza , kaznama i padom drustvenog proizvoda , sto moze da bude i losa poreska politika , bojim se da ce u krajnoj istanci gracani ostati bez svoje imovine
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
04 # goran 19-02-2015 15:21
pa kad bi svi primali platu redovno ka vi u drzavnoj upravi,svi bi i platili porez,dali se pitate odakle ce da vam plati redovno porez covek koji nije primio pet meseci platu,i ako nije imao 2h dinara da plati odakle ce da plati kaznu 50.000,lako je vama da se samo izmisljate.obezbedite kao i u drugim drzavama da covek prima pomoc iako je na birou pa ce da vam plati redovno obaveze.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com