Predlog raspodele sredstava predviđenih za sport i fizičku kulturu povučen sa dnevnog reda sednice Opštinskog veća. Doneta odluka o izmenama i dopunama budžeta za 2015. 

Na redovnoj sednici, članovi Opštinskog veća u Negotinu, posle razmatranja Nacrta, utvrdili su predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu za 2015. godinu, prema kojoj sopstvena sredstva ostaju na nivou budžeta usvojenog za ovu godinu, uz povećanje prihodne strane za 15 miliona dinara. O kojim prihodima je reč i šta zapravo donosi rebalans ovogodišnjeg budžeta, biće poznato već sa danom održavanja sednice SO Negotin, na kojoj će se odbornici izjašnjavati o predlogu ove Odluke, a koju će pratiti i novinari portala ES. 

Inače, prema akcentima koji su sa poslednje sednice OV objavljeni na opštinskom sajtu da se zaključiti  da su izveštaji o radu javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština Negotin dobili zeleno svetlo opštinske vlade. Međutim, konačnu reč o tome kako su radila preduzeća i ustanove u izveštajnom godišnjem periodu, Javno preduzeće za građevinsko zemljište, Muzej Krajine, Istorijski arhiv, Dom kulture „Stevan Mokranjac“, Turistička organizacija, Narodna biblioteka „Dositej Novaković“, Zavod za urbanističko planiranje i projektovanje i Centar za socijalni rad, daće odbornici SO na prvoj narednoj sednici.

Za razliku od pomenutih dokumenata oko kojih očigledno nije bilo dilema kod usvajanja , Opštinsko veće u Negotinu sa dnevnog reda poslednje sednice povuklo je predlog raspodele sredstava predviđenih za sport i fizičku kulturu. U obrazloženju se navodi, piše na sajtu Opštine Negotin, da je tako   urađeno "u cilju sagledavanja svih primedbi koje su izneli predstavnici pojedinih sportskih klubova i o njemu će se" ( predlogu raspodele sredstava predviđenih za  sport i fizičku kulturu ) "raspravljati na nekoj od narednih sednica Opštinskog veća".

Opštinsko veće se bavilo i kadrovskim pitanjima te će tako  Skupštini opštine Negotin dostaviti predlog za razrešenje direktora JKP „Badnjevo“ Goluba Rajića, kao i predlog za njegovo imenovanje na funkciju vršioca dužnosti direktora.

Kao i u slučaju teme vezane za rebalans budžeta, objašnjenje oko pitanja očiglednog "obaranja" konkursa po kome je svojevremeno na čelnu poziciju negotinskog komunala  postavljen sada aktuelni direktor tog preduzeća, dugujemo čitaocima našeg portala, ali verujemo da će ga biti već narednih dana, a najkasnije do dana održavanja redovne sednice SO Negotin. Nadajmo se, uskoro !

Od akcenata sa sednice OV još prenosimo: usvojen je predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o Opštinskoj upravi opštine Negotin u cilju usaglašavanja sa Zakonom o planiranju i izgradnji, utvrđeni su predlozi rešenja o imenovanju Komisije za stipendiranje studenata i talentovanih učenika srednjih škola opštine Negotin, o izmeni rešenja o imenovanju stručnog tima za davanje koncesije za linijski prevoz putnika u prigradskom saobraćaju na teritoriji opštine Negotin, kao i predlog Rešenja o izmeni rešenja o obrazovanju komisije za imenovanje direktora javnih preduzeća čiji je osnivač opština Negotin. 

 Većnici su razmatrali i zahteve i žalbe građana opštine Negotin i usvojili zaključke o izdvajanju novčane pomoći iz lokalnog budžeta za njihovu realizaciju. 

Zbog pitanja koja provociraju novinarsku, a i pažnju javnosti, ostaje nam samo nada da ćemo već  ovih dana i na ovom mestu, biti u prilici da objavimo dnevni red za redovnu sednicu lokalnog parlamenta u Negotinu. Da podsetimo, prva i jedina sednica SO u ovoj godini održana je  u subotu, 17. januara. Mi smo je na portalu ES tada tada nazvali tematskom, budući da je u celosti bila posvećena problemima vezanim za grejanje jedinog pružaoca usluge - JKP "Badnjevo".

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

04 # Profesor Voland 24-03-2015 14:46
"Opštinsko veće se bavilo i kadrovskim pitanjima te će tako Skupštini opštine Negotin dostaviti predlog za razrešenje direktora JKP „Badnjevo“ kao i predlog za njegovo imenovanje na funkciju vršioca dužnosti direktora." - ovakva lokalno-politička situacija je poznata kao Negotinski čvor.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com