Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo priredila je višednevnu edukativnu izložbu pod nazivom „Obnovite energije!“, u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji i Frankofonim udruženjem iz Kladova


Kako bi kod šire publike podigao svest o izazovima koji su pred nama u savremenom društvu,  kao što su razvoj čiste i održive energije i istraživanje u toj oblasti, Francuski institut je odlučio da se ovoj tematici posveti na veoma zanimljiv način. U pitanju je izložba „Obnovite energije“, koja nudi odgovore na mnoga pitanja, a koju će, u ovom delu Srbije, imati priliku da vide građani u susednom Kladovu.


Izložba sadrži više edukativnih celina na panoima koji ilustruju eksperimente i to na francuskom i srpskom jeziku i pored izložbenog dela podrazumeva i interaktivne radionice i projekcije filmova u kojima će učestvovati učenici osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Kladovo, uz asisteniciju profesora iz raznih oblasti. Rečju, prava sinergija energije u prosveti i kulturi.


U objašnjenju povoda i nastanka ove izložbe se između ostalog navodi: Kako bi odgovorio na stalno povećanje potrebe za energijom, čovek je krenuo u pravu potragu za blagom. To se međutim ne dešava bez posledica: nejednakosti između naroda, sukobi, neizvesnosti klimatskih promena predstavljaju rizike kojima su ljudi izloženi. Naučno istraživanje igra ključnu ulogu u snabdevanju trajnim i čistim izvorima energije.


Biblioteka „Centar za kulturu“ je višednevnu edukativnu izložbu „Obnovite energije!“ priredila u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji i Frankofonim udruženjem iz Kladova. Ona će ostati otvorena za posetioce do 9. maja, svakog radnog dana, u vremenu od 7 do 20 sati, u galerijskom holu Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo.


S obzirom na značaj tematike u Kladovu, s razlogom, očekuju i posetioce iz susednih gradova.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com