U okviru programa Majskih svečanosti u Negotinu će danas biti promovisano poslednje, 17. izdanje časopisa Baštinik, godišnje publikacije Istorijskog arhiva Negotin. Istorijski arhiv na ovaj način daje doprinos obeležavanju Dana Opštine Negotin, koja je i pokrovitelj večerašnje promocije



U 17. broju godišnjaka Baštinik pažnja je, kao i u svim  prethodnim, kažu organizatori promocije, posvećena zanimljivoj arhivskoj građi. Time se  nastavlja tradicija negotinskog Istorijskog arhiva, čija je glavna delatnost arhiviranje građe ali i svi zakonom propisani poslovi u vezi sa njom, u cilju njenog očuvanja i zaštite. Jedna od važnih obaveza i aktivnosti Arhiva je takođe i kulturno-izdavačka i istraživačka delatnost, kojoj Arhiv poklanja veliku pažnju, pa je tako do sada  izdao veliki broj knjiga i raznih drugih publikacija iz oblasti istoriografije, ne samo našeg kraja, već i mnogo šire. Izdavačku delatnost Istorijskog  arhiva u Negotinu, pomagali su i pomažu mnogi istraživači i saradnici, među kojima i naši eminentni naučnici, akademici i poznati publicisti, od kojih su mnogi pisali i još uvek pišu za Baštinik. Svojim tekstovima doprinos  redovno daju i arhivisti negotinske institucije kulture.


Promocija Baštinika 17, pod pokroviteljstvom Opštine Negotin, a u sklopu Manifestacije "Majske svečanosti 2016“ i Dana opštine Negotin, biće priređena u Spomen sobi Đorđa Stanojevića, u zgradi negotinske Elektrodistribucije u 18 časova.  Učesnici su Živojin Andrejić, istoričar umetnosti iz Rače Kragujevačke, Đorđe Perić, istoričar književnosti iz Beograda, Nenad Pantić, viši arhivista, urednik Baštinika i Nenad Vojinović, arhivski savetnik, direktor Istorijskog arhiva u Negotinu.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com