Susreti omladine Negotina, manifestacija koja mladima pruža mogućnost iskazivanja mnogih talenata, privodi se kraju održavanjem finalnih susreta osnovaca, u utorak 24. februara, a dan kasnije i srednjoškolaca

 

Dve najbolje plasirane ekipe osnovnoškolskog uzrasta sastaće se u finalnom susretu ovogodišnjeg SONG-a u utorak, 24. februara. Na velikoj sceni Doma kulture "Stevan Mokranjac" svoje programe prikazaće učenici OŠ "Vuk Karadžić" i OŠ "Vera Radosavljević", koji su u prethodnom ciklusu takmičenja izborili plasman za finale. Dan kasnije, u sredu, 25. februara, sastaće se takmičari starijeg uzrasta ekipe Negotinske gimnazije i Muzičke škole "Stevan Mokranjac". Nadmetanja takmičara počinju u 19 sati, a cena ulaznice za ovu tradicionalnu manifestaciju mladih je 100 dinara. I finalne susrete pratiće tročlani žiri, koji će doneti odluku o najbolje prikazanim programima na ovogodišnjem SONG-u.

Mladi Negotinci već godinama svojim učešćem podržavaju ovu veoma omiljenu manifestaciju koja se nekada organizovala pod nazivom  Susreti  mladih. Oni kažu da im učešće na ovoj smotri pruža jednu od  retkih prilika da ispolje svoju kreativnost i mnogostruke talente.  

Susrete omladine Negotina organizuje Dom kulture, održavaju se svake godine, a u njima učestvuju i takmiče se, učenici srednjih i osnovnih škola. Učesnici samostalno pišu scenarije, prave scenografiju, osmišljavaju kostime i sami prikupljaju novac za svoje amaterske predstave. U zavisnosti od prilika, podršku mladima pružaju matične škole, ali to nije pravilo. Međutim oni se ne predaju i svoje nastupe osmišljavaju u skladu sa mogućnostima i veoma zanimljivim idejama, što je za svako poštovanje.

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com