Govor poezije mladih Negotinaca, organizatori Dom kulture "Stevan Mokranjac" i Narodna biblioteka "Dositej Novaković" nagradili knjigama i zahvalnicama.  Na okružnu smotru,  23. aprila,  putuje najboljih 11 recitatora od 50 koliko ih se predstavilo tročlanom žiriju.

Mr Verica Rakonjac Pavlović - završna reč na Opštinskoj smotri recitatora u Negotinu

Opštinska smotra recitatora i ove godine je okupila solidan broj od 50 učesnika, koji su se nadmetali za laskavo priznanje  najboljih , a samim tim i za pravo učešća na okružnom takmičenju, koje će se ove godine održati u Boru, 23. aprila. 

U kategoriji mlađeg uzrasta nastupilo je 20  takmičara, učenika nižih razreda osnovnih škola. 

Najuspešnija je bila Mia Stanković, učenica OŠ "Vuk Karadžić", drugo mesto je pripalo Emi Orelj iz OŠ "Branko Radičevič", a treće Milici Jevremović, takođe učenici škole "Branko Radičević". Žiri je za govor poezije Lani Mikić, učenici OŠ "Pavle Ilić Veljko" iz Prahova dodelio Pohvalu ovogodišnje smotre.

Pobednice smotre recitatora srednjeg uzrasta - Mia Stanković, Ema Orelj, Milica Jevremović i Lana Mikić, nagrađena pohvalom

U srednjem uzrastu takmičara, a reč je o osnovcima od 5. do 8. razreda, među 13 učesnika trijumfovala je Marija Šamić, đak OŠ "Pavle Ilić Veljko" iz Prahova. Osnovna škola "Vera Radosavljević"  je u ovoj kategoriji imala čak dva veoma uspešna predstavnika. Drugo mesto je pripalo Katarini Lukić, a treće Luni Jovanović. Pohvalom je nagrađena njihova drugarica iz OŠ "Branko Radičević" - Sanela Simić.

Pobednica u kategoriji srednjeg uzrasta recitatora, Marija Šamić (četvrta s leva)

Među 17 srednjoškolaca najbolji nastup i najbolje ocene članova žirija dobio je Boris Lukić, učenik Tehničke škole u Negotinu, koji je i prošle godine bio najuspešniji na opštinskom takmičenju, dobar rezultat ostvario i na okružnom, ali nije izborio značajniji rezultat na republičkoj, majskoj smotri u Valjevu. Drugo mesto je osvojio Željko Stanojević, učenik Negotinske gimnazije, treće Jana Čeklanović, učenica Muzičke škole "Stevan Mokranjac", četvrto Tina Borongić iz Negotinske gimnazije, a peto, Marija Petrović iz Poljoprivredne škole sa domom učenika "Rajko Bosnić". Pohvalu je dobila Marija Uzelac, predstavnik Krajinskog književnog kluba.    

Nadmetanje u govoru poezije na Opštinskoj smotri u Negotinu pratio je žiri u sastavu mr Verica Rakonjac Pavlović, profesor srpskog jezika i književnosti iz Beograda, Miroslav Stojmenović, iz Zaječara i Nenad Radosavljević iz Boljevca, obojica profesori srpskog jezika i književnosti. 

Opštinsku smotru recitatora "Pesniče naroda mog" i ove godine su organizovali Dom kulture "Stevan Mokranjac" i Narodna biblioteka "Dositej Novaković". 

Na Okružnoj smotri koja će biti održana 23. aprila u Boru, negotinsku opštinu predstavljaće  ukupno 11 recitatora, po 3 u mlađem i srednjem uzrastu i 5 u starijem uzrastu.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com