Na Okružnoj smotri recitatora u organizaciji Centra za kulturu opštine Bor, učenik Tehničke škole u Negotinu, Boris Lukić, među svojim vršnjacima, srednjoškolcima, izborio plasman za završnu smotru, koja se svake godine održava u Valjevu. 

Boris Lukić, predstavljaće Borski okrug na Republičkoj smotri recitatora u Valjevu (foto: Centar za kulturu Bor)

Žiri je prateći nastupe svih učenika doneo odluku da najveći broj poena dodeli mladom Borisu Lukiću, učeniku Tehničke škole iz Negotina, koji je i prošle godine, da podsetimo, bio najbolji recitator u svom uzrastu kako na opštinskoj, tako i na okružnoj smotri, ali u Valjevu nije uspeo da zabeleži neki od vodećih plasmana. Nadajmo se da će ove godine imati mnogo više sreće!

Sa mladim Lukićem, boje Borskog okruga na republičkom takmičenju recitatora, koje će sredinom maja biti održano u Valjevu, putuju i Dunja Jošić iz Bora, učenica četvrtog razreda Osnovne škole „Dušan Radović“ i Danilo Vasilić iz grada bakra, učenik šestog razreda Osnovne škole „3. oktobar“. 

Okružna smotra recitatora ove godine odžana je u Boru u organizaciji Centra za kulturu opštine Bor. Grad domaćin i Negotin, učestvovali su sa po 11 takmičara, po tri u mlađem i srednjem uzrastu, i po pet u starijem uzrastu recitatora. Žiri je ocenjivao primerenost izbora pesme, akcentaciju i dikciju, misaono-emotivni doživljaj, prirodnost, izražajnost i sugestivnost kazivanja. Organizatori i žiri zadovoljni su učesnicima i izborom pesama, pa je odluka o pobednicima bila teška. Inače, kazivanje stihova pratio je stručni žiri u sastavu: Stevan Jovanović, Vesna Tešović i Nenad Radosavljević, profesori srpskog jezika i književnosti.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com