Mladi stonoteniser Hajduk Veljka opravdao je ulogu prvog favorita za osvajanje TOP 12 i odličnim partijama na završnom turniru u Novom Sadu, bez poraza stigao do pobedničkog pehara. 

Foto: STK Hajduk Veljko Negotin / sajt: Zvanični sajt Stonoteniski Savez Srbije

Na završnom turniru TOP 12 za mlađe kadete, na poziv selektora, učestvovalo je dvanaest najboljih stonotenisera sa rang liste Srbije, u ovom uzrastu, koji su bili podeljeni u dve grupe sa po šest igrača. 

Petar Vidić, stonoteniser Hajduk Veljka i stipendista Regionalnog stonoteniskog saveza Niš, važio je za favorita “broj 1”, s obzirom na odlične igre i osvojena prva mesta na sva tri bodovna turnira "A" klase, gde je u finalu bio bolji od najvećeg konkurenta, Andraša Oroša  iz Temerina.

Već prvog dana turnira kada su stonoteniseri po grupama igrali po principu “svako sa svakim” Vidić je pokazao da je veoma raspoložen za igru i da je u Novi Sad došao po pobednički pehar. Padali su redom Bogdan Ilić iz STK “Paraćin”, Luka Božović i Luka Damjanović, članovi STK “IMT” Novi Beograd, stonoteniseri Beogradskog STAK-a, Matija Šepa i Dušan Pavlovića. Petar je tako takmičenje u grupi završio na prvom mestu sa skorom 5:0.  

Na ruku su Vidiću išli i rezultati u drugoj grupi, gde se takmičio Oroš i sve bolji Branislav Smiljković, koji je u četvrtom kolu uspeo da takmičaru iz Temerina nanese prvi poraz, ali je pre toga i on poražen od Dimitrija Jelikića iz STK “Crvena Zvezda”, pa su ova tri takmičara ušla sap o jednim porazom u razigravanje među grupama.   

Petar Vidić se kao prvoplasirani u svojoj grupi sastao najpre sa šestoplasiranim iz grupe “B”, Danijelom Vargom iz Temerina, koga je savladao sa 3:0, a prvog dana Vidić je bio bolji i od Bojana Džinovića iz STK “Lav” iz Šapca. 

Drugog dana, Petar Vidić je nastavio svoj put ka pobedničkom postolju nastavio pobedama protiv još jednog stonotenisera iz Šapca, Vuka Nikolića, a nakon toga i trojicu prvoplasiranih iz druge grupe. Protiv Branislava Smiljkovića, člana STK “napad”, Vidić je slavio maksimalnu pobedu od 3:0, veliku borbu mladi negotinski stonoteniser vodio je sa Dimitrijem Jelikićem iz Crvene Zvezde. Vidić je dobio prva dva seta, ali se Jelikić revanširao u trećem i četvrtom, pa je pobednik odlučen tek u petom setu, koji je Petar dobio sa 11:8. 

U poslednjem kolu,  koje ništa nije odlučivalo po pitanju plasmana, Vidić se sastao sa Andrašem Orošom iz Temerina. Stonoteniser iz Temerina je prvi set dobio sa 12:10, ali su preostala tri pripala Vidiću za jedanaestu pobedu na turniru. 

Vidić je takmičenje završio bez poraza i sasvim zasluženo mu je pripao pobednički pehar i zlatna medalja. 

Iznenađenje je priredio Luka Damjanović iz beogradskog IMT-a, koji je bio bolji od Oroša, pa je na kraju zauzeo drugo mesto, dok je stonoteniser iz Temerina završio kao treći.  

Vidić Petar, koji je nedavno sa Andrašem Orošom, osvojio i bronzanu medalju na jednom od najmasovnijih i najkvalitetnijih turnira u Evropi, "Zagipingu" u Zagrebu, u Novom Sadu je potvrdio nadmoćnost u svojoj kategoriji, pa u stonoteniskom klubu “Hajduk Veljko”  opravdano očekuju da njihov stonoteniser dobije i poziv selektora reprezentacije Srbije za ovaj uzrast.

Novi Sad će 12. i 13. maja biti domaćin i turnira TOP 12 za kadete na kome će STK “Hajduk Veljko” predstavljati Saša Janković i Petar Vidić, što je veliki uspeh za negotinski klub. 

Stonoteniski klub iz Negotina imaće svoje predstavnike na TOP 12 uže Srbije u muškim i ženskim kategorijama.  

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com