Predsednik ovog udruženja, koje se bavi zaštitom životinja, Igor Janković, tužio je komunalnog inspektora Zorana Urukovića iz Negotina.

 

Ovo udruženje je 24. aprila podnelo krivičnu prijavu protiv gorepomenutog inspektora zbog osnovane sumnje da je falsifikovao službenu ispravu i zloupotrebio službeni položaj.

Iz udruženja kažu da je inspektor počinio krivično delo kada je potpisao neistiniti zapisnik o vraćanju pasa lutalica.(uhvaćeni 09.02 i vraćeni 25.07 2016). Ovim činom je on omogućio firmi „Avenija Mb“ sticanje imovinske dobiti i dalji nesmetan rad, novode u udruženju „Belka“.

Da je zapisnik neistinit imamo dokaze.“, naglašava Janković. „Inspekcijskom kontrolom prihvatilišta „AvenijeMB“ od strane Republičke veterinarske inspekcije, dana 11.07.2016. jasno su navedene opštine sa čijih teritorija su se u tom trenutku nalazili psi u ovom prihvatilištu. Pasa iz Negotina nije bilo, iako su morali biti tamo, ako su prema zapisniku koje je inspektor Uruković potpisao vraćeni u Negotin 25.07.2016. Samim tim inspektor nije postupio po svojim dužnostima i obavezama. Inspektor na osnovu svojih dužnosti iz Zakona o komunalnim delatnostima је moraо da konstatuje da “Avenija MB” nije registrovana za obavljanje delatnosti zoohigijene, to jest, da nikako nije mogla da hvata pse iz Negotina čak i da ih je vraćala na mesto hvatanja.“,  dodaje Janković.

Uz preporuke koje je Zaštitnik građana slao opštinama sa sličnom problematikom, kao i odgovor koji smo dobili od Ministarstva građevinarstva, odlučili smo se na ovaj potez“, ističe Igor Janković.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

00 # belka 11-05-2018 20:27
Majstori
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
16 # Mira 10-05-2018 23:18
Samo neka podnose prijave raznorazne nazovi humane organizacije, pa nek nas pojedu psi lutalice. I ovako je grad pun džukela, bice ih i vise.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
02 # np 14-05-2018 11:57
dzukela sve više
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com