Stranka u čijem su centru interesovanja poljoprivreda i selo, na predstojećim lokalnim izborima zakazanim za 24. decembar, predstavila je glasačima svoj program. Nosilac liste je Dragoslav Cvetković.

Foto: Ujedinjena seljačka stranka / facebook stranica

Lista Ujedinjene seljačke stranke nalazi se pod brojem 3 na glasačkom listiću za lokalne izbore u opštini Negotin.

Kao što kaže njihov slogan „Domaćinski i odgovorno za selo i Negotin“, najznačajniji deo njihovog programa zauzimaju mere za podsticanje poljoprivrede i ostanka mladih na selu. Oni predlažu da se iz budžeta izdvaja 10 % od ukupne cifre za subvenciju poljoprivrede, naročito poljoprivrednika mlađih od 45 godina, odnosno da se subvencije povećaju za 30%. Takođe, i da se izdvoje podsticajna sredstva za formiranje zadruga u svakom selu.

Pored mera za poljoprivredu predlažu i podsticajne mere za mlade bračne parove, kao i za novorođenu decu. Njihov plan je da svako novorođeno dete u gradu jednokratno dobije 30 hiljada dinara, a zatim i još 15 hiljada svakog meseca u prvoj godini života, dok bi na selu taj iznos bio uvećan pa bi jednokratna pomoć iznosila 40 hiljada, a u prvih 12 meseci po 20 hiljada dinara. Slična davanja predviđena su i za nezaposlene porodilje.

Predlažu još i novčanu pomoć parovima koji stupaju u brak, subvencije za samozapošljavanje i upošljavanje novih lica, kao i podršku ženskom preduzetništvu.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

07 # np 23-12-2017 12:38
koga cvele usreći,taj je za ispitivanje...
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
60 # Dragojlo 22-12-2017 20:44
Jedina priča koja nije ukaljana. Negotinu treba seljačka stranka jer je Negotin pretežno brdsko-planinska opština koja ima mnoga sela i veoma je rasprostranjena. Samo uz seljačku stranku možemo da dođemo do određenih pogodnosti kada je u pitanju poljoprivreda.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
111 # np 20-12-2017 13:44
nema vajde
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
515 # Mladja 20-12-2017 10:58
Dinkicu, ti li si? :)

Salu na stranu, kad vidite ekipu shvatite da nema 'leba od ove price.
Tacno na izborima nemas za koga da glasas. SNS - karlo i zelja se za sve pitaju, oni su gazde; DS - prica mozda i dobra, ali da se zovu drugacije mozda bi dobili vise glasova; Cvele i Djuza seljaci - prica trula do bola.
Jedino ona GG sastavljena od nekih novih ljudi, ali im je plan i program nerealan i izivkan do sada 100x, prepisivali od svih ovih pre koji nisu nista napravili.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
33 # drugi negotinac 20-12-2017 13:35
"jedino ona gg sastavljena od nekih novih ljudi". Strahinja Ćirić nov čovek? Pa nema u kojoj stranci nije bio. Svojevremeno se izuvao na televiziji Krajina, nego očigledno se to zaboravili. Retko ko hoće da komunicira sa njim, pošto je sa svima po gradu u svađi. Novi ljudi... nemojte da se zezamo.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com