Na drugoj sednici Skupštine opštine Negotin koja je oržana juče usvojeno više odluka i rešenja iz domena rada lokalnog parlamenta. 

 

Na početku sednice konstatovana je Odluka o prestanku mandata odbornicima Skupštine opštine Negotin, Vladimiru Veličkoviću i Merlini Selenić, zbog izbora na funkcije predsednika opštine i zamenika predsednika opštine, a nakon toga i odluka o potvrđivanju mandata dvojici novih odbornika Dragoslavu Gudžuganoviću iz Urovice i Obrenu Nikoliću iz Jasenice sa izborne liste „Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić“. 

Odbornici Skupštine opštine Negotin doneli su i Odluku o davanju naziva novim ulicama na teritoriji opštine Negotin, na osnovu koje koje je 60, do sada neimenovanih ulica na teritoriji grada, dobilo svoje nazive. Većinom glasova odbornici su usvojili i Odluku o izmenama i dopunama Odluke o opštem uređenju naseljenih mesta i komunalnom redu na teritoriji opštine Negotin. Ovom odlukom regulisana su opšta pravila uređenja, korišćenja i održavanja površina javne namene i objekata komunalne infrastructure, koja su izostavljena u postojećoj odluci, a koja su predstavljala teškoće u njenoj primeni. Izmenom odluke predviđene su i novčane kazne za fizičko i odgovorno lice, preduzetnika i pravno lice.  

Jedna od značajnijih odluka usvojenih na drugoj sednici lokalnog parlamenta je i Odluka o usvajanju lokalnog akcionog plana zapošljavanja opštine Negotin za 2018. godinu. Lokalnim akcionim planom zapošljavanja u opštini Negotin za 2018. godinu, na koji je pozitivno mišljenje dao i Lokalni savet za zapošljavanje opštine Negotin, mere aktivne politike zapošljavanja biće usmerene ka unapređenju zaposlenosti. Realizovaće se preko Nacionalne službe za zapošljavanje i u saradnji sa opštinom Negotin kroz dva programa : Subvencije za samozapošljavanje, za koji je u budžetu opštine Negotin planirano 1.800.000 dinara i Stručna praksa, za koji je izdvojeno 1.200.000 dinara, kao i kroz organizovanje Sajma zapošljavanja.

Većinom glasova prisutnih odbornika usvojena je i Odluka o pristupanju pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu opštine Negotin neposrednom pogodbom – razmenom u KO Negotin. Odbornici su svojim glasovima dali saglasnost i na poseban program JKP „Badnjevo“ Negotin o korišćenju i raspoređivanju subvencija od opštine Negotin za 2018. godinu. Na osnovu ove saglasnosti negotinsko komunalno preduzeće će namenska sredstva dobijena iz budžeta opštine Negotin, iz Programa zaštite životne sredine, u iznosu od 16.500.000 dinara utrošiti za nabavku „Kanal džeta“, specijalnog vozila za ispiranje i čišćenje kanalizacije, čija je vrednost 10.000.000 dinara, dok će 6.500.000 biti utrošeno za nabavku podzemnih kontejnera za prikupljanje otpada i montažne dizalice za ugradnju na vozilo radi pražnjenja kontejnera. 

  

Na drugoj sednici SO Negotin data je saglasnost i na program poslovanja sa finansijskim planom javnog preduzeća „Bogovina“ Bor za 2018. godinu. U skladu sa Statutom opštine Negotin i Poslovnikom Skupštine opštine Negotin na drugoj sednici doneta su i rešenja o razrešenju 11 i imenovanju novih članova 6 skupštinskih komisija. 

Odbornici su izglasali i izmenu Rešenja o imenovanju članova Upravnog i Nadzornog odbora Turističke organizacije opštine Negotin, pa će umesto Vladimira Radića, koji je podneo ostavku, funkciju predsednika Upravnog odbora ove organizacije obavljati Slobodan Milivojević.  

Skupština opštine Negotin prihvatila je i predlog Opštinskog veća i umesto Renate Đurđević Stanković, na mesto v.d. direktora Doma kulture i imenovala Vladimira Radića, profesora razredne nastave iz Negotina, koji je do 2001. godine obavljao funkciju direktora ove ustanove kulture, a od 2001. do imenovanja na mesto v.d. direktora bio rukovodilac Centra za obrazovnu delatnost Doma kulture.     

Na kraju sednice  usvojeno je i Rešenje o izmeni Rešenja o obrazovanju Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin. 

U narednom periodu u Skupštini opštine Negotin funkcionisaće tri odborničke grupe i to: odbornička grupa „Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka“, odbornička grupa „Socijalistička partija Srbije“ i odbornička grupa „Demokratska stranka“. 

Na kraju sednice odbornica Demokratske stranke, Dragana Deusner, podnela je ostavku, pa je konstatovan prestanak njenog mandata, a njeno mesto u Skupštini opštine Negotin biće popunjeno jednim od kandidata sa izborne liste „Demokratska stranka - prim.dr Miomir Petković Moma”.   

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

120 # Obožavavatelj 14-02-2018 19:26
Da li vas nije sramota da najvećeg lopva svih vremena postavite za pesednika skupštine.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
010 # Veljko 07-03-2018 16:19
Kada to kažeš možeš li da navedeš neku veliku krađu, a potom pitanje: Ko je veći lopov, predsednik il podpredsednik ???
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com