RK Hajduk Veljko završava jesenji deo prvenstva na zadovoljavajućem trećem mestu na tabeli Prve rukometne lige Istok sa svega tri boda zaostatka u odnosu na prvoplasirani tim Vranja. U poslednjem kolu prvog dela prvenstva Hajduci pobedili na jednom od najneugodnijih gostovanja u ligi.

 

Kakva pobeda naših rukometaša za miran odlazak na zasluženi odmor! Ovo je još jedan pokazatelj da se u ovom klubu vredno trenira i da je u poslednjih nekoliko godina RK Hajduk Veljko jedan od najboljih sportskih kolektiva na teritoriji Negotinske Krajine. Trijumfalni završetak ovog dela takmičenja dogodio se ove subote u Žitorađi, a Negotinci su slavili na „vrućem parketu“ rezultatom 29:27 posle velike borbe i još većeg preokreta jer je na poluvremenu domaća ekipa imala prednost.

Naši rukometaši započeli su u grču meč, s obzirom da su sebi postavili cilj pobede. U tome su uspeli, iako je na poluvremenu na semaforu pisalo 15:13 za domaćina. Rovovskom borbom u odbrani koja je ličila na pravi „sportski rat“ Negotinci uspevaju da izađu kao pobednici. Preokret je usledio zahvaljujući karakteru koji ova ekipa poseduje, požrtvovanju svih igrača i zdravom timskom duhu kojim raspolaže svaki pojedinac Hajduka. Svi su disali kao jedan, svi dali svoj doprinos pobedi i bilo bi zaista nekorektno staviti pojedinca u prvi plan.

Svoje utiske za kraj polusezone ekipi ES portala dao je trener Hajduka Vladimir Stevanović, koji je rekao da je prezadovoljan angažovanjem svojih izabranika i da veruje da ova ekipa može u nastavku prvenstva da da još mnogo toga Negotinu i onima koji vole rukomet.

„Pokazali smo zavidnu formu ove polusezone. Igrali borbeno, timski i nadahnuto. U zavisnosti od protivnika prilagođavali taktičke zamisli i mislim da smo pokazali da možemo ka vrhu tabele. Ukoliko nam se ukaže prilika napašćemo prvo mesto, a ostaje žal što smo ispustili bodove na nekim mečevima koje smo realno imali prilike da dobijemo. No ne treba očajavati, napravljena je dobra atmosfera u timu, momci daju sve od sebe i nadam se da ćemo tako i nastaviti. Sledi pauza, a onda nove pripreme za nastavak sezone.“ – rekao je Stevanović.

Rukometašima sledi zaslužen odmor, a u klubu će sumirati rezultate i gledati da nadomeste nedostatke koje će uočiti prilikom analize ove polusezone. Igrački kadar ove sezone ima alternativna rešenja, ili sportski rečeno „Hajduci imaju dugačku klupu“ te se može reći da ne bi trebalo očekivati neke drastične izmene.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com