Predstavljamo vam Ivana Žigeranovića, Negotinca koji sa uspehom nosi dres poljskog prvoligaša i učesnika najelitnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi, ekipe Turov.

Foto: euroleague.com

Još kao detetu njegove fizičke predispozicije davale su mu odlike potencijalnog profesionalnog košarkaša. Visok i snažan pod obručima, kao i snalažljivost pod košem u oba pravca čine ga dominantnom figurom u reketu. Ovaj tridesetogodišnjak, promenio je dosta klubova u dosadašnjoj bogatoj karijeri. Svoje prve košarkaške korake napravio je u rodnom Negotinu, tačnije u KK Hajduk Veljku. Prva profesionalna ekipa za koju je igrao bila je ekipa Ergonoma iz Niša u kojoj je igrao četiri godine. Nakon toga odlazi u FMP Železnik za koji nastupa naredne dve godine a onda prelazi u čačanski Borac. U Čačku se nije dugo zadržao, svega godinu dana, i odlazi u rumunski klub Gaz Metan gde igra sa puno uspeha. Trenutno je član evroligaša Turova sa kojim ima i osvojenu Ligu Poljske.

Žigeranović protiv Crvene Zvezde Telekom (foto: euroleague.com)

Naš košarkaški "gorostas" visok je 212 cm i igra na poziciji centra. Sa uspehom predstavlja naš Negotin širom Evrope a svi meštani Negotinske Krajine mogu biti ponosni što je još jedan u nizu Negotinaca i uspešnih sportista u samom kremu evropske košarke.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

02 # Aca 20-12-2014 12:55
Na ovoj slici da je seo bio bi mozda iste visine kao i mali crnja. Dupli legenda :)
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
02 # goran 20-12-2014 12:10
Napred DUPLIIII
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
04 # Harlems 20-12-2014 11:27
Bravo redakcijo-nastavljate sa pričom o našim velikim sportistama i ljudima. Svaka čast
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com