Već nekoliko velikih takmičenja na međunarodnoj sceni fudbalska reprezentacija Srbije je preskočila. Neslavno smo završavali kvalifikacije za Evropsko i Svetsko prvenstvo u seniorskoj kategoriji. Ipak, ono što treba da nas ohrabri jesu mladi talenti koje svakako imamo.

Ilustracija East Side

Redakcija East Side portala, igrala se selektora reprezentacije Srbije i napravila tim budućnosti. U ovom timu su 11 igrača East Side reprezentacije Srbije, kojoj mi predviđamo lepu i uspešnu karijeru, kako u klubovima tako i u reprezentaciji.

1. Predrag Rajković – golman ES reprezentacije (godina rođena 1995.)

Naš ponos i dika. Negotinac koji se već dokazao kao rešenje među stativama mlađih reprezentacija. Njegove karakteristike su: odlično "čitanje" protivničkih napadača, visok procenat odbranjenih penala, skočnost ... Ovaj mladić je pravi vladar svog kaznenog prostora. Sa usphom brani za Crvenu Zvezdu.

2. Nemanja Antonov – odbrana ES reprezentacije (godina rođenja 1995.)

Odličan fudbaler u odbranbenim zadacima ali i u ofanzivi. Karakteristike: brzina, odličan pregled igre, odraz, čvrstina u duel igri... Sa uspehom nastupa za OFK Beograd. Skauti širom sveta ovom momku predviđaju veliku karijeru.

3.Nikola Antić – odbrana ES reprezentacije (godina rođenja 1994.)

Fantastične fizičke predispozicije dovele su ga u Crvenu Zvezdu, za koju trenutno sa uspehom nastupa. Zavidne brzine i tehnike stavljaju ga u prvi plan trenera Lalatovića ali i nas. Iako mlad veoma siguran i borben.

4.Milan Gajić – odbrana ES reprezentacije (godina rođenja 1996.)

Brzonogi defanzivac sa odličnim tehničkim karakteristikama. Odličan centaršut i lako pretrčavanje protivničkih igrača su samo neke od njegovih fudbalskih atributa. Ovaj fudbalski biser danas igra u OFK Beogradu.

5. Miloš Veljković – odbrana ES reprezentacije (godina rođenja 1995.)

Ovaj ekstra talentovani fudbaler, može da pokrije više pozicija u odbrani, dok po potrebi igra i defanzivnog veznog igrača. Bio je deo mnogih uspeha mlađih selekcija naše reprezentacije a može da se pohvali i sa nekoliko odigranih minuta u engleskoj Premijer Ligi. Nastupa za Totenhem iz Londona.

6. Mihajlo Ristić – sredina ES reprezentacije (godina rođenja 1995.)

Mladi fudbaler  Crvene Zvezde pokazuje kvalitet već u debitantskoj sezoni. Odlična percepcija dešavanja na terenu, mnogo pretrčanih kilometara u toku meča, čine ga „radilicom“ buduće reprezentacije Srbije.

7. Andrija Živković  - sredina ES reprezentacije (godina rođenja 1996.)

Mladi Nišlija koji se sve češće može pronaći na „radaru“ svetski poznatih klubova, već drugu godinu za redom sa uspehom predvodi vezni red Partizana. Brzina, nisko težište i odlična tehnika svrstavaju ovog  ekstra talentovanog igrača u sam vrh budućih svetskih fudbalskih zvezda.

8. Danilo Pantić – sredina ES reprezentacije (godina rođenja 1996.)

Nonšalantnost, ekstremno dobra tehnika i fantastična pas igra stavljaju Partizanovog omladinca na „metu“ mnogih evropskih fudbalskih klubova. Govori se da je za njega zainteresovana i Roma, ali ovaj mladić je čvrsto na nogama i pokušava da svojim velikim talentom to zaista u bliskoj budućnosti  zasluži. Jedan od kreatora igre ili fudbalski rečeno „doktor na terenu“.

9. Luka Jović – napadač ES reprezentacije (godina rođenja 1997.)

Najmlađi član reprezentacije ES. Porede ga sa Falkaom. Prava „devetka“. Budućnost srpskog fudbala u svakom pogledu. U mlađim kategorijama Zvezde i reprezentacije važio je za gol-mašinu. Odličan osećaj za igru i da se nađe na pravom mestu u pravo vreme. Uvršten je u 50 najtalentovanijih fudbalera na svetu po izboru FIFA . Budućnost je pred njim.

10. Mijat Gaćinović – sredina ES reprezentacije (godina rođenja 1995.)

Odličan vođa ekipe. Kapiten ES reprezentacije. Fantastičan pregled igre i fudbalska „drskost“ su odraz njegovog stila funkcionisanja na terenu. Odlična proigravanja saigrača i odličan šut predstavljaju njegove ogromne kvalitete. Trenutno sa uspehom nastupa za Vojvodinu iz Novog Sada.

11. Aleksandar Mitrović – napadač ES reprezentacije (godina rođenja 1994.)

Snažan, visok, odlična skok igra... i još mnogo karakteristika o kojima je nedavno pričao i legendarni Arsen Venger (trener Arsenala). Prototip „engleskog centarfora“. Već ima nekoliko nastupa u Ligi Šampiona ali i golova u najelitnijem fudbalskom takmičenju. Trenutno nastupa za belgijskog šampiona Anderleht i jedan je od najefikasnijih fudbalera belgijske Jupiler Lige.

East Side redakcija svrstala je 11 prvotimaca, iako mislimo da imamo zaista dobrih fudbalera u ovom uzrastu kojima se predviđa uspešna fudbalska karijera. Na vama je da i vi predložite vašu reprezentaciju jer smo svakako dosta njih izostavili (ne namerno) zbog nemogućnosti da ih uvrstimo u prvi tim koji broji 11 igrača. Dakle, ovim momcima predviđamo lepu budućnost u poslu kojim se bave i nadamo se da će i oni nas na reprezentativnom nivou vrhunski predstavljati. Nadamo se nekom velikom uspehu ES reprezentacije, neka to bude bar finale Svetskog Prvenstva u Kataru 2022. godine.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

00 # vidic 24-12-2014 20:28
Treba vremena ali za Katar sam siguran da ako se neuobraze da mogu da doguraju bar do polufinala
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
12 # DelijaNG 24-12-2014 16:20
Odličan tim ali fali vam grobar Miladin Stevanovic dečko odkida. Kad vam delija kaže :-)
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
02 # Deki 24-12-2014 16:17
Napadački tandem ubiceeee. A golman dominator
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
01 # sara 24-12-2014 16:16
A gde je Marković iz Liverpula???? Dobro ali ja mislim da mora da ima mesta za Markovića
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
00 # Ganje 24-12-2014 16:07
Falim ja i osvajamo svetsko prvenstvo...salim se. Ja bi dodao jos dva igraca a to su Lazar Marković i Poletanovic iz Vojvodine ali stvarno tim sa perspektivnom buducnosti
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com