Na pružnom prelazu na ulazu u Negotin iz pravca Kobišnice, javljaju čitaoci ES portala, vozovi prolaze i pored podignute rampe. Poslednji slučaj zabeležen ove subote, oko 10 časova.

Pružni prelaz Negotin - Kobišnica, subota 19.09.2017. fotografije: Žika Cokić, Mokranje

Jedna od kritičnih tačaka na kojoj su se poslednjih par decenija dogodile teške saobraćajne nesreće, pružni prelaz na ulazu u Negotin iz pravca Kobišnice i pored toga što je obezbeđen rampom, ponovo je u živi interesovanja javnosti.

U poslednje vreme, kako javljaju čitaoci ES portala, često je rampa podignuta i to u vreme kada vozovi prolaze, kao što se to dogodilo u subotu, 16.septembra oko 10 časova.

Fotografije pokazuju trenutak kada je putnički voz, tek krenuo iz negotinske stanice, prošao ovom deonicom, a da rampa nije bila spuštena.



Pravila ponašanja u saobraćaju za sve učesnike su dobro poznata. Obaveza svih učesnika u saobraćaju je da ih poštuju, pa i one koji najavljuju ukrštanje pruge i puta i obavezuju na zaustavljanje na tim mestima. To je slučaj i na ovom pružnom prelazu koji je obezbeđen “andrejinim krstom” i znakom STOP.

Nadležni podsećaju da rampe, odnosno branici i polubranici nisu saobraćajni znaci već osiguranje najfrekventnijih putnih prolaza. Kako je očigledno da ovaj na ulazu u Negotin u datom trenutku nije funkcionisao, neophodne su povećane mere opreza.

U opštini Negotin, inače, podsećamo, nisu svi pružni prelazi osigurani rampama, ali su, u skladu sa zakonom, obeleženi pripisanim saobraćajnim oznakama koji vozače upozoravaju da nailaze na železničku prugu.


Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

02 # Paunović 22-09-2017 15:10
Uhapsiti sumnjivu prugu!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
02 # Симоновић Горан Сима 19-09-2017 17:55
КО ДА СМО НА КОСОВО ,ПА ПОГЛЕДАЈТЕ ПРЕГЛЕДНОСТ УЛИЦЕ-УМЕСТО ОПШТИНА СВЕ ДА РЕГУЛИШЕ И ОПШТИНА ДА ИХ ТУЖИ ОНИ ХОЋЕ ОПШТИНУ ДА ТУЖЕ ЗБОГ ПУТА А ЗНА СЕ КОЛКИ ЈЕ ПУТ-ДОЂИТЕ САМИ И СНИМИТЕ У УЛИЦИ МАРКА ОРЕШКОВИЋА НЕГОТИН
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com