Predstavnici Udruženja “Dijaspora istočne Srbije” donirali su Policijskoj stanici u Negotinu opremu vrednu 3.100 evra.

Oprema za kancelarijski i terenski rad vredna je 3.100 evra, foto S.M.Jovanović


Nastavljajući brojne humanitarne akcije namenjene zavičaju, članovi Udruženja “Dijaspora istočne Srbije”  rešili su da pomognu negotinskoj policiji koja radi u znatno otežanim uslovima. Danas su im uručili opremu, vrednu 3.100 evra.

Uspostavili smo kontakt sa predstavnikom Policijskog sindikata Igorom Đurđevićem, kako bismo pomogli rad policije, koja nema adekvatne prostorije, ljudstvo, tehniku i poboljšali na neki način uslove u kojima rade. Danas smo uručili donaciju naše dijaspore, onoliko koliko smo mogli. Ubuduće će ih biti još više, a pored policije pomoćićemo i drugim ustanovama”, kaže Borivoje Krekulović, predsednik Udruženja “Dijaspora istočne Srbije”.

Igor Đurđević i Boris Pistolović, foto S.M.Jovanović


Nakon što su pomogli Poljoprivrednoj školi sa domom učenika “Rajko Bosnić” donirajući đacima te ustanove prvo autobus, a onda i najsavremeniju laboratoriju za ispitivanje kvaliteta vode, u udruženju “Dijaspora istočne Srbije”  kažu da je to tek početak.

Donaciju Policijskoj stanici Negotin čine kompjuteri, monitori, štampač, uređaji za biometrijsko očitavanje prstiju, kancelarijski materijal, sredstva za tehničku upotrebu unutar policije. Drago nam je što saradnja ide u dobrom pravcu. Zahvaljujemo se svima koji su prihvatili našu ispruženu ruku. Dijaspora već decenijama radi na tome. Moram da pohvalim sadašnju lokalnu samoupravu, odgovorne u policiji, školi, zdravstvenom centru koji su shvatili da mi ozbiljno radimo. Mi smo u saradnji sa Kancelarijom za dijasporu uradili plan na koji želimo da pomognemo domovinu i polako ispunjavamo to što smo isplanirali“ kaže Boris Pistolović iz Udruženja “Dijaspora istočne Srbije” i najavljuje skorašnju isporuku stotinu posteljina za hirurško odeljenje negotinskog Zdravstvenog centra.

 

Predstavnici Udruženja "Dijaspora istočne Srbije" i Policijskog sindikalnog pokreta, foto S.M.Jovanović

Saradnja sa pripadnicima ovdašnje Policijske stanice započela je, ističe Borivoje Krekulović, kada su se, posredstvom Policijskog sindikalnog pokreta (PSS), uverili u zaista loše i neuslovne uslove u kojima negotinski policajci rade.

„Donacija će pomoći mnogo. Radi se o opremi koja nam je potrebna za svakodnevni rad i za terenske uslove, s obzirom da donacija, pored kompjuterske opreme, obuhvata i baterijske lampe i slično. Sa ovakvom opremom do sada nismo raspolagali. Nažalost, od poslodavca nismo mogli da dobijemo opremu ovakvog kvaliteta. Policijski sindikalni pokret je u više navrata ukazivao na katastrofalne uslove u kojima radimo. Imamo nekih naznaka da će biti bolje“ rekao je Igor Đurđević, predsednik Policijskog sindikalnog pokreta.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

03 # gastarbajterka 04-10-2017 18:41
pomognu nih a sirotinja koliko hoces
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
17 # paun 30-09-2017 18:17
nek se drzava time bavi,oni mogli da pomognu sirotinju ,koje ovde ima i previše
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
41 # Sima 30-09-2017 08:30
pa mogli su da daju i neki dinar za renoviranje fasade na zgradi stanice, da oljuste zidove i prefarbaju samo
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
82 # Z 29-09-2017 20:11
Svaka cast ! Lep gest !
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com