U opštini Negotin danas se održavaju izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina. Birači koji svoje savete biraju na neposrednim izborima, do 20 sati  moći će da glasaju na 4 biračka mesta, jednom u gradu, u zgradi Pedagoške akademije i na tri otvorena u seoskim sredinama - u Urovici, Štubiku i Kobišnici.

Ilustracija: wikipedia.org

Prema rešenju Republičke izborne komisije, upisom u poseban birački spisak, pravo glasa na izborima za nacionalne savete ostvario je 2 861 građanin sa prebivalištem u  opštini Negotin. Reč je o pripadnicima šest nacionalnih manjina: vlaške, rumunske, bugarske, romske, albanske i slovenačke. Oni se danas opredeljuju za jednu od 6 izbornih lista za nacionalne savete, preko kojih će, u naredne četiri godine, ostvarivati jedan broj značajnih prava u oblasti obrazovanja, kulture, informisanja i službene upotrebe jezika i pisma. 

 

Četiri biračka mesta u opštini Negotin, otvorena su na vreme, a Radnom telu RIK-a, u dosadašnjem toku glasanja ( do 13 h) nisu prijavljene nepravilnosti na biračkim mestima, na kojima se izborna procedura sprovodi shodno aktuelnoj zakonskoj regulativi.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com