Iako izbori još uvek nisu raspisani, partije su već počele da se reklamiraju.  Pojedine stranke su objavile slogane pod kojima će ući u predizbornu kampanju, a neke su već počele i da lepe plakate.

Od ponedeljka, na državni praznik Sretenje, počinje predizborna kampanja za predstojeće vanredne parlamentarne izbore. Zakon izričito kaže da je zabranjeno izvan izborne kampanje reklamiranje stranaka u elektronskim medijima, kao i pozivanje građana plakatima, pre raspisivanja izbora, da glasaju za određenu stranku. Ipak, promovisanje stavova partija i poruka na plakatima je dozvoljeno, te su neke od stranaka već počele da ih lepe.

Naime, plakate na zidove, stubove i bandere prvi je zalepio Vulinov Pokret socijalista, na čijim posterima pored Vulinove slike stoji slogan "Važno je govoriti istinu i biti uz svoj narod", kao i koalicija Dveri-DSS, na čijim posterima, pored simbola Dveri i DSS, na beloj površini stoji samo natpis "sreća".

Osim ovih partija slogane su osmislile i Levica Srbije: „Idemo“, zatim Srpska radikalna stranka: „Srbiju u sigurne ruke“, kao i Nova stranka čiji će slogan biti "Izbori 2016 - Moramo izNOVA".

Političke partije su počele da se utrkuju i za podršku sindikata, udruženja i pokreta, a sindikati su podeljeni u mišljenju da li treba direktno učestvovati na izborima i koju stranku podržati. Održana je i sednica stalne komisije opozicionih stranaka i pokreta, koja je formirana da bi se pratila regularnost izbornih dešavanja. Budući da opozicija strahuje da vlast  sprema izbornu krađu, prisiljava ljude i koristi državne resurse za kampanju, Komisija koju čine predstavnici NS, DS, Pokreta za preokret, Zajedno za Srbiju, DSS, Pokreta "Dosta je bilo", SDA Sandžaka, Dveri i Nove srpske političke misli, zatražila je i formiranje nadzornog odbora kao tela za nadgledanje izbora.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com