Juče, 28. marta, je održana 66. po redu sednica Opštinskog veća kojom je predsedavao Jovan Milovanović, predsednik opštine.

Na jučerašnjoj sednici, Opštinsko veće je utvrdilo predlog Odluke o prvoj izmeni ugovora o poveravanju komunalne delatnosti linijskog prigradskog prevoza putnika na teritorji opštine Negotin, kao i predlog Odluke o davanju saglasnosti na konačan nacrt aneksa br. 1 o prvoj izmeni ovog ugovora,  zbog promene stope poreza na dodatu vrednost sa 20 na 10 odsto.

Prihvaćen je predlog Upravnog odbora Centra za socijalni rad o imenovanju Dane Surudžić na mesto direktora ove ustanove, takođe su razmatrani nacrti i utvrđeni predlozi Odluka o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu besteretnim pravnim poslom u katastarskim opštinama Brestovac, Mokranje, UrovicaSikole 1, predlog Rešenja o formiranju komisije za pribavljanje nepokretnosti u javnu svojinu opštine Negotin, prikupljanjem pismenih ponuda u KO Sikole 1 i Odluka o raspisivanju oglasa za pribavljanje nepokretnosti za istu katastarsku opštinu.

Na 66. sednici, većnici su utvrdili i predlog Odluke o određivanju nadležnosti organa za donošenje godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Negotin i prihvatili molbu DOO “Nikolić prevoz” Samarinovac za umanjenje doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta.

Ipak, verovatno najinteresantnije i najznačajnije za građane opštine Negotin je to da je na jučerašnjoj sednici Opštinskog veća, predsednik opštine Negotin obavestio ostale članove veća da je Novici Lazić dodeljen resor komunalnih delatnosti i zaštite životne sredine.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com