Juče je održana dvadeset šesta sednica Skupštine opštine Negotin, kojom je predsedavao dr med. Ljubisav Božilović. Sednici su prisustvovala 42 odbornika, a na dnevnom redu je bilo sedam tačaka iz domena rada lokalnog parlamenta, i pored toga što je u prethodnom pozivu bilo predviđeno četiri tačaka. 

 

Nakon razmatranja predloga i obrazloženja Valentine Đuričić, šefa Odeljenja za budžet, finansije i LPA, usvojena je Odluka o završnom računu opštine Negotin za 2015. godinu. Ukupno ostvareni prihodi i primanja budžeta opštine Negotin za 2015. godinu evidentirani preko računa izvršenja budžeta iznosili su 943.105.461,09 dinara, a ukupno ostvareni rashodi i izdaci budžeta opštine Negotin u 2015. godini 841.525.133,76 dinara. 

Odbornici su na jučerašnjoj sednici usvojili i Odluku o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Negotin za 2016. godinu. Razlozi za donošenje ovih izmena i dopuna su unošenje sredstava iz izvora 13,14 i 15, a na osnovu Odluke o završnom računu budžeta za 2015. godinu. Razlog za rebalans je i pokretanje javne nabavke za prevoz učenika za školsku 2016/2017. godinu jer su davanjem koncesija za linijski prevoz u prigradskom saobraćaju na teritoriji opštine Negotin ostale relacije koje nisu pokrivene. 

Na dvadeset šestoj sednici lokalnog parlamenta prihvaćen je i predlog Rešenje o imenovanju Komisije za ocenu stepena psihofizičke ometenosti deteta do navršenih pet godina života. Komisiju čini pet lekara specijalista i to : specijalista pedijatrije, psiholog, specijalista oftamologije, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije i specijalista neurologije. Takođe usvojeno je i Rešenje o izmeni rešenja za stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti umrlih izvan zdravstvene ustanove. 

Odbornici su bez diskusije usvojili i Rešenje o izmeni člana školskog odbora Tehničke škole u Negotinu, Rešenje o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu opštine Negotin prikupljanjem pismenih ponuda u KO Sikole 1, za potrebe proširenja groblja u selu Sikole, kao i Rešenje o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Negotin neposrednom pogodbom u KO Slatina.

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com