Juče je održana 27. sednica SO Negotin i razmatrano je devet tačaka dnevnog reda. 

FOTO: www.negotin.rs

Lokalni parlament je nakon izlaganja Valentine Đuričić, šefice Odeljenja za budžet, finansije i LPA, prihvatio Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu opštine Negotin za pola godine, odnosno period januar-jun 2016. godine. 

U prvih šest meseci ostvareni su budžetski prihodi u obimu od 455.111,196 dinara, sa namenskim i nenamenskim transferom iz Republike Srbije, odnosno 457.100,071 dinara sa primanjima od prodaje nefinansijske imovine i refundacijom bolovanja preko 30 dana. U pomenutom periodu rashodi i izdaci budžeta naše opštine iznose 424.794,546 dinara. 

Na jučerašnjoj sednici odbornici su usvojili i Odluku o izradi Plana detaljne regulacije Luke Prahovo. Ovo je samo prva faza u donošenju ovog veoma značajnog akta, koji će omogućiti uređenje ove veoma značajne luke na Dunavu.

Na 27. sednici usvojena je i Odluka o usvajanju izveštaja o radu sa finansijskim izveštajem JP „Bogovina“ Bor za 2015. godinu, kao i Rešenja o davanju saglasnosti na program o izmenama i dopunama programa poslovanja sa finansijskim planom ovog preduzeća, čiji je jedan od osnivača i Opština Negotin.

Odbornici su većinom glasova usvojili i Odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu besteretnim pravnim poslom u katastarskim opštinama Vratna, Urovica, Brestovac, Čubra i Kovilovo, kao i neposrednom pogodbom, uz naknadu, u katastarskoj opštini Mala kamenica, a usvojeno je i Rešenje o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Negotin neposrednom pogodbom u KO Urovica. 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

13 # velja komunista 18-08-2016 20:31
ova prahovljanka prilepila se uz bradonju ki da lepkom slepljena...
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com