Naprednjaci i socijalisti imaće na lokalnim izborima u Negotinu zajedničku listu sa 45 kandidata za odbornike u Skupštini opštine Negotin. Pored njihovih dosadašnjih koalicionih partnera  na listi će se naći i PUPS i Vlaška stranka.

 

I dok pojedine stranke tek formiraju odborničke liste sa kojima će učestvovati na prevremenim lokalnim izborima 24. decembra u opštini Negotin, naprednjaci i socijalisti već imaju zajedničku izbornu listu. 

Iako se zvanično ne zna ko su kandidati za odbornike izborne liste „Aleksandar Vučić-Srpska napredna stranka Socijalistička partija – Ivica Dačić” izvesno je da je prvi na listi Vladimir Veličković, poverenik negotinskih naprednjaka i predsednik Privremenog organa. 

Sudeći po prvim podacima, socijalistima i njihovim koalicionim partnerima pripala su devet mesta na izbornoj listi. Socijalisti su na prošlim lokalnim izborima imali zajedničku listu sa Jedinstvenom Srbijom, a naprednjaci sa Socijaldemokratskom partijom Srbije, Novom Srbijom, Srpskim pokretom obnove i Pokretom socijalista. Sada im se pridružuju, sa po jednim kandidatom, Partija ujedinjenih penzionera Srbije, koja je na prošlim lokalnim izborima bila u koaliciji sa demokratama i Vlaška stranka koja je marta 2014. imala svoju listu.

Pored naših kandidata devet mandata od 45 je pripalo koalicionom partneru Socijalističkoj partiji Srbije i imamo stranke koje su nam prišle bez koalicionog sporazuma i dali nam punu podršku. To su PUPS i Vlaška stranka sa po jednim kandidatom. Podršku imamo i od svih partija sa kojima već sarađujemo. Što se tiče izborne liste ona će biti upravo ovakvog formata. Naravno, posle izbora, biće tu prostora, najverovatnije, i za saradnjom sa nekim drugim političkim opcijama koje nas podržavaju”, rekao je Vladimir Veličković, poverenik Srpske napredne stranke u Negotinu.

Prikupljanje potpisa podrške ovoj izbornoj listi obeležio je veliki odziv Negotinaca, koji su od jutarnjih sati dolazili u prostorije SNS, često i u grupama da svojim potpisima podrže listu koju predvodi Vladimir Veličković, a čiji su nosioci Aleksandar Vučić i Ivica Dačić. Formulare je, uz overu nadležnih iz negotinske kancelarije javnog beležnika, popunjavalo dvadesetak aktivista SNS.

Interesovanje je odlično. Građani su prepoznali važnost pružanja podrške našoj listi. Potrebno je da prikupimo 1350 potpisa naših građana ali imaćemo sigurno i više izjavio je Veličković.

Rokovi za obavljanje izbornih radnji već su počeli da teku, objavljivanjem Odluke o raspisivanju izbora u “Službenom glasniku”. 

Izborna kampanja će trajati 35 dana, biće dosta aktivna uz podršku samog vrha države, pre svega zato što smo dosta toga i odradili i dosta toga se isplaniralo, tako da su oni prepoznali naš rad i trud”, ističe Veličković.

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

02 # Ana 13-12-2017 02:00
Ili potpisi ili letis sa posla ! Jadna im je lista, kad je nosilac Aleksandar Vucic i mali Ivica! Pa ko ce biti predsednik opstine Vucic ??? Ljdi nedajte se zavarati ! Merlina ce va poltronisati !
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
01 # mrki 14-12-2017 23:52
EJ znam ko je predsednik opstine Karlo ! al ce cveta cvece ha ha ha .
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
05 # perica 01-12-2017 18:21
ste uzeli sendviči sa djerdapa da jedete sns partija,mnogo vas gladni
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
011 # neko ko je ostao 14-11-2017 20:21
MIONICA, NEGOTIN I PEĆINCI "TOPOVSKO MESO" ZA BEOGRADSKE IZBORE

Raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Mionici, Negotinu i Pećincima, koji bi trebalo da posluže kao "topovsko meso" za beogradske izbore kojih se SNS boji, je ponižavanje i izrugivanje građana, smatra predsednik "Dosta je bilo" Saša Radulović.
On je u razgovoru sa novinarima, nakon posete Mionici i susreta sa stranačkim aktivistima i građanima, rekao da je Srpska napredna stranka iskoristila Mionicu, Negotin i Pećince da bez ikakvog razloga raspiše izbore.
- Očigledno je to pokušaj naprednjaka da naprave neki uspeh pre beogradskih izbora, jer u Beogradu jako loše stoje. Sada u strahu od tih izbora ponižavaju građane ovih opština. Bilo je tragikomično slušati predsednike opština koji nisu umeli da objasne zbog čega podnose ostavke.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
112 # đomla 13-11-2017 10:28
e jadna si Srbijo
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
255 # mihajlo 11-11-2017 11:48
Osim njih zaista nema za koga da se glasa. Svidja mi se sto na listi ima dosta mladjih ljudi, kako je receno, ipak buducnost na njima ostaje i oni su ti koji imaju najbolju energiju i volju, i sto je najbolje nisu iskrvareni.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
23 # zlata 16-11-2017 20:27
tvoji mladi su obični neradnici!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
133 # Mile 13-11-2017 15:25
Tacno tako. Potrebne su godine marljivog rada da bi se dostigao takav nivo. Nikada nijedna partija nije imala bolje kadrove i veci broj akademika, posebno doktora nauka medju clanovima. Da bude jos bolje po drzavu (ova partija gleda samo interes drzave) broj doktora nauka ce se jos i povecati, tako da nema vise vracanja na starao kada su razni majstori vodili drzavu.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
17 # zlata 16-11-2017 20:27
mile,jel ti verujes ovo što pišeš?
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
212 # pn 13-11-2017 12:08
mihajlo,znaš šta? sve ovo što si napisao poštujem ,ali ti pišeš malo ali glupo!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
230 # np 10-11-2017 14:19
jel ovo radna obaveza?
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com