OŠ „Branko Radičević“ spremna za polaganje mature i za druge izazove

OŠ „Branko Radičević“ spremna za polaganje mature i za druge izazove

Direktor ove osnovne škole Dragan Đukić kaže da osmi razred završava 59-oro đaka.

Kreativna radionica „Mini-modeli za afričke murale“

Kreativna radionica „Mini-modeli za afričke murale“

U galeriji Mokranjčeve kuće održava se kreativna radionica „Mini-modeli za afričke murale“.

Izložba „Negotinski umetnici“ u Domu kulture

Izložba „Negotinski umetnici“ u Domu kulture

Sinoć je u galeriji Doma kulture “Stevan Mokranjac” otvorena izložba pod nazivom “Negotinski umetnici”

Sutra promocija novog „Baštinika“

Sutra promocija novog „Baštinika“

Novi broj časopisa „Baštinik 19“  biće promovisan sutra u dvorištu Istorijskog arhiva od 19 sati.

Rukometaši se revanširali Dubočici

Rukometaši se revanširali Dubočici

Rukometaši Hajduk Veljka u 21. kolu, Super „B“ lige istok – zapad, na svom terenu savladali leskovačku Dubočicu rezultatom 26:20. Najefikasniji u redovima negotinskog superligaša Aleksandar Ćirić sa...

Sve gotovo za 45 minuta

Sve gotovo za 45 minuta

Fudbaleri Hajduk Veljka u 25. kolu Zone Istok, na svom terenu savladali Svrljig, rezultatom 4:0. Strelci za negotinskog zonaša Vučinić, Vujadinović, Jakovljević i Gavrić, a svi golovi postignuti u...

Jedan gol dovoljan za tri boda

Jedan gol dovoljan za tri boda

Golom Bobija Dimitrijevića, srpskoligaš iz Prahova u 25. kolu Srpske lige Istok, savladao Moravac Orion iz Mrštana. Dunav trenutno na desetom mestu sa 33 boda. U vanrednom 26. kolu fudbaleri Dunava...

Nova pobeda Branika

Nova pobeda Branika

Na terenima Okružne lige Bor, proteklog vikenda odigrane su utakmice 24. kola. Nove pobede zabeležili Branik, Zlot, Poreč i Brestovac. Blizna, Deli Jovan i Slatina do bodova bez borbe. Već sutra od...

Isplata ratnih dnevnica učesnicima rata 1999.

Isplata ratnih dnevnica učesnicima rata 1999.

Iz udruženja ratnih vojnih invalida Srbije svih ratova – „URVIS“ obaveštavaju sve učesnike rata 1999. godine kojima nisu isplaćene nadoknade da to mogu učiniti putem udruženja. Foto: Zvanični logo...

Problemi meštana Plavne – put u lošem stanju nekoliko godina

Problemi meštana Plavne – put u lošem stanju nekoliko godina

Dimitrije Martinović i njegove komšije iz sela Plavna već nekoliko godina imaju problema sa putem. Foto: Dimitrije Martinović

  • OŠ „Branko Radičević“ spremna za polaganje mature i za druge izazove

    sreda, 16 maj 2018 15:31
  • Kreativna radionica „Mini-modeli za afričke murale“

    sreda, 16 maj 2018 15:06
  • Izložba „Negotinski umetnici“ u Domu kulture

    sreda, 16 maj 2018 14:38
  • Sutra promocija novog „Baštinika“

    utorak, 15 maj 2018 15:53
  • Rukometaši se revanširali Dubočici

    utorak, 15 maj 2018 15:36
  • Sve gotovo za 45 minuta

    utorak, 15 maj 2018 15:24
  • Jedan gol dovoljan za tri boda

    utorak, 15 maj 2018 15:09
  • Nova pobeda Branika

    utorak, 15 maj 2018 14:57
  • Isplata ratnih dnevnica učesnicima rata 1999.

    utorak, 15 maj 2018 10:38
  • Problemi meštana Plavne – put u lošem stanju nekoliko godina

    utorak, 15 maj 2018 10:26

Fudbaleri Hajduk Veljka prvi deo sezone u Zoni Istok završili su na četvrtom mestu sa 29 osvojenih bodova. Na polovini prvenstvene trke, za vodećim Rtnjem iz Boljevca zaostaju šest bodova, za Moravicom pet, a za trećeplasiranom ekipom Bukovika samo jedan, dok je prednost u odnosu na petoplasirani Svrljig dva boda. O prvom delu sezone i planovima za prolećni deo, za EAST SIDE govori Vladimir Lazić, trener FK “Hajduk Veljko”.

 

Da li ste zadovoljni plasmanom i rezultatima u prvih 15 kola? 

Zadovoljan jesam, ali je sigurno moglo i bolje. Ostvarili smo maksimalan učinak na domaćem terenu, dok smo u gostima jednom trijumfovali, pet puta igrali nerešeno i samo dva puta smo poraženi. Da smo imali malo više sreće u Zaplanjcu, gde smo primili gol u 96 minutu i na još par utakmica zaostatak za ekipom iz Boljevca bi bio i manji ili ga ne bi ni bilo. 

Da li je moglo bolje, odnosno da li je bilo utakmica u kojima ste mogli da osvojite bodove, ali ste na kraju ipak ostali bez njih?

U svakoj utakmici u gostima smo do poslednjeg minuta bili u "igri" za tri boda sem u Knjaževcu gde smo pobedili ubedljivo i u Šarbanovcu, gde se fudbal nije ni igrao. Takođe na prva tri gostovanja dosuđena su tri penala za domaćine, što je sigurno značajno uticalo na konačan rezultat. Ipak, najviše sam kivan na prekinutu utakmicu u Aleksincu, gde smo u trenutku prekida imali vođstvo i više od igre, ali su sudija i komesar odlučili da prekinu utakmicu, a takmičarska komisija je donela odluku da se ona ponovi. Siguran sam da bismo pobedili u prvoj utakmici, a na kraju smo u ponovljenoj osvojili samo bod. 

Ekipa Hajduk Veljka je mlada, uz nekoliko iskusnih igrača. Da li su mladi igrači opravdali Vaša očekivanja?

Gotovo svi mladi igrači koji su dobili šansu opravdali su očekivanja. Nismo ipak mogli da se oslonimo samo na mlade igrače, jer ova liga zahteva i iskustvo koje smo dobili dolaskom iskusnih Đokovića, Lukića, Dimitrijevića, koji je odigrao svih 15 utakmica i postigao 12 golova, a sreća je što su ga zaobišle povrede i kartoni, jer smo na poziciji centarfora imali samo njega. Tu su i oba kapitena Ninić i Đorđević, koji pomažu i meni i mladim igračima, kako na terenu tako i van njega, pa je u ekipi napravljen dobar spoj mladosti i iskustva, koji za sada dobro funkcioniše.  

Bili ste u prilici da upoznate mogućnosti ostalih ali i Vaše ekipe u prvom delu sezone. Sledi zimska pauza tokom koje će se sve ekipe pojačati. Da li će biti pojačanja u Vašoj ekipi i koje su to pozicije koje su bile kritične u prvom delu sezone? Ima li u mlađim kategorijama još igrača koji bi mogli biti priključeni prvom timu?

Hajduk Veljko oduvek ima dobru školu fudbala i iz nje izlaze veoma dobri fudbaleri.  Trenutno pet, šest omladinaca konkuriše za startnu postavu. Raduje me što svi vredno treniraju i za njih će se tek čuti. Veliki problem u prvom delu sezone bio je mali fond igrača i zato nam je cilj u zimskoj pauzi da zadržimo sve fudbalere i dovedemo još dva, tri igrača u manevru, gde smo imali problema sa završnim pasom i mirnoćom, kad je trebala da se zadrži lopta. Već sam naglasio da imamo talentovanih fudbalera, na njima je da se dokažu.

Kada ćete početi pripreme za drugi deo sezone? Da li ste već napravili plan priprema?

Prozivka će biti oko 1.februara. Trenutno smo u fazi oporavka i već smo obavili razgovore sa par igrača gde je dogovor pri kraju. Tu najviše mislim naše bivše igrače koji sadabrane boje  drugih klubova, ali o tome ćemo kada se to i ozvaniči.

Može li Hajduk Veljko na kraju sezone prvi da prođe kroz cilj i vrati se u Srpsku ligu?  

Uložicemo maksimum i moramo u prolećnom delu sezone još ozbiljnije, bolje, jače. Tu mislim i na igrače, ali i na sebe. Sada za to imamo podršku i razumevanje, pre svega lokalne samoupravu i uprave kluba, koji će pomoći u zajedničkom projektu zvanom Srpska liga. Na proleće imamo i lakši raspored. U prva četiri kola, tri igramo pred našom publikom,  koja nam je dodatni motiv i podrška. Težak period je za nama, jos teži ispred nas, nemamo prava na "kiks", ali to i jeste ono ka čemu težimo. Za kvalitetnijim fudbalom jer Hajduk Veljko i Negotin zaslužuju to. 

U prvom kolu prolećnog dela sezone, fudbaleri Hajduk Veljka na Gradskom stadionu u Negotinu dočekuju drugoplasiranu Moravicu iz Subotinca, pa će to biti dobra prilika da se smanji zaostatak za ovom ekipom na tabeli. 

 

Dodaj komentar

Molimo Vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija portala EAST SIDE zadržava pravo da - ukoliko ih proceni kao neumesne - ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije EAST SIDE kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Linkove ka drugim sajtovima ne objavljujemo. EAST SIDE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Sigurnosni kod
Osveži

Komentari  

00 # Hajdukveljkovac 14-12-2016 22:29
Kakav si ti trener ovo su mnogo dobri rezultati i moraš da budeš prezadovoljan . SRAM TE BILO I UPRVU KOJA TE POSTAVILA. Četvrti u zoni sa 7 igrača iz Zaječara, bruko jedna. Imaš mladu ekipu sa prosekom od 30 godina, a ona deca koje držiš na klupu mogu da gledaju utakmicu i sa tribine .
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat

East Side Facebook

Ekonomija

Poziv za projekte EU - preko pet miliona evra za javnu infrastrukuru
13 maj 2018 13:29 - Darko Janošević

U okviru podrške Evropske unije (EU) unapređenju infastrukture u dva regiona- Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije, u toku je poziv za [ ... ]

EkonomijaOpširnije...
PSSS Negotin: Stanje voćki dobro, podbacile kajsija i breskva
09 maj 2018 09:07 - Darko Janošević

U Poljoprivredno savetodavnoj stručnoj službi kažu da sve voćarske kulture napreduju dobro, osim breskve i kajsije koje je „ubio“ martovski mraz.

EkonomijaOpširnije...
Konkurs Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture
02 maj 2018 13:37 - Darko Janošević

30 miliona dinara bespovratnih sredstava predviđeno je za sufinansiranje izrade planskih dokumenata jedinica lokalne samouprave.

EkonomijaOpširnije...

East Side Twitter

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com